Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
Kapagan

Sıradan ve Uniqe TAKILARIN Upgrade Oranlarını Düzenleme

Önerilen Mesajlar

_

ITEM_UPGRADE tablosu ile uğraşıyorsak bizim için en önemli bilgiler nIndex değerleri ile ilgili olan bilgilerdir. nIndex değerleri, ITEM_UPGRADE tablosunu karşınıza aldığınızda 1. sütundaki alt alta olan sayılardır. İşte bu sayıların baş sayılarını değiştirmede serbest değiliz, gerisini istediğimiz gibi değiştirebiliriz. Bu baş sayıları niye istediğimiz gibi değiştiremiyoruz? Çünkü bu baş sayılar ITEM tablosuyla ITEM_UPGRADE tablosunu birbirine bağlıyor. 1 olunca silahları, 2 olunca kıyafetleri, 3 olunca takıları ilgilendirir bir satır haline geliyor satırımız.


Bir örnekle açıklayalım :

Aşağıdakiler rastgele seçtiğimiz nIndex değerleridir.

*140574
*200335
*320662 (nIndex değerinin yerini daha iyi anlamak için bu değeri sayfada aratınız.)

İşte nIndex değerinin başındaki renklendirilmiş sayıları serbestçe seçemiyoruz. Eğer bir silah(pusat) basmak söz konusuysa bu değer 1, bir giysi(kılık) basmak söz konusuysa bu değer 2, bir takı basmak söz konusuysa bu değer 3 olmak zorundadır !

*140574 > bir silah(pusat) basımı nIndex'i
*200335 > bir giysi(kılık) basımı nIndex'i
*320662 > bir takı basımı nIndex'i

-Bizim konumuz takılarla ilgili olduğu için verdiğimiz basım satırlarının nIndex değerlerinin baş sayısı hep 3 olacaktır.





_______________________________________________________






Basım satırlarını vermeden önce ITEM_UPGRADE tablomuzdan takılarla ilgili olan basım satırlarını temizlememiz gerekiyor. Bunu nIndex değerlerinin baş sayılarından yararlanarak yapabileceğimiz gibi nReqItem1 sütun değerlerinden yararlanarak da yapabiliriz.


ITEM_UPGRADE tablomuzdan takılarla ilgili olan basım satırlarını kaldıralım:




------

-----Accessory Compound Scroll------
Delete from ITEM_UPGRADE where nReqItem1 = '379159000'

-----Accessory Enchant Scroll (STR)-----
Delete from ITEM_UPGRADE where nReqItem1 = '379160000'

-----Accessory Enchant Scroll (HP)-----
Delete from ITEM_UPGRADE where nReqItem1 = '379161000'

-----Accessory Enchant Scroll (DEX)-----
Delete from ITEM_UPGRADE where nReqItem1 = '379162000'

-----Accessory Enchant Scroll (INT)-----
Delete from ITEM_UPGRADE where nReqItem1 = '379163000'

-----Accessory Enchant Scroll (MP)-----
Delete from ITEM_UPGRADE where nReqItem1 = '379164000'

----



Unike ya da sıradan olması fark etmeksizin tüm takılar "Accessory Compound Scroll" ile basılırlar. Buradan yola çıkarak takıların basım satırlarını kaldırmak çok kolay olmaktadır. Takı basımında istisnaen Accessory Enchant Scroll'lar kullanılmaktadır. Takı basımında Trina's Piece kullanılmaz.





_______________________________________________________






Artık basım satırlarını ITEM_UPGRADE tablomuza koyabiliriz. Biliyorsunuz takılar sıradan takılar ve unike takılar olmak üzere 2 türdür. Farklı türler olmaları onların xIndex değerlerinin baş sayılarının farklı olmasına neden olmaz. Hem unike hem sıradan takıların ITEM_UPGRADE tablosundaki basım satırlarının nIndex değerlerinin baş sayısı 3'tür. Aşağıdaki code'ları inceleyin, göreceksiniz.




Sıradan takılar :

Gizli İçerik

    Gizli içeriği görmek için bu konuya bir mesaj yazın.









Code'lardaki "LoPe-ReDraAmu", "LuPe-BlaDraNec", "LycPe-GreDraAmu" yazıları dikkatinizi çekmiş olabilir. Evet, Lobo Pendant ile Red Dragon Amulet'in, Lupus Pendant ile Black Dragon Necklace'nin, Lycaon Pendant ile Green Dragon Amulet'in basımları çakışmaktadır. Yani biri için basım satırları oluşturduğunuzda öbürü için de basım satırları oluşturmuş olursunuz. Başka değişiklikler yapmadan sadece Lobo Pendant için basım satırları oluşturamazsınız, Lobo Pendant için basım satırları oluşturduğunuzda, oluşturduğunuz bu satırlar Red Dragon Amulet'in de basım satırları olacaktır. Ama kural olarak bir unike takının basım satırları o takıya özgüdür.







-Yukarıdaki basım satırlarına göre basım oranları şöyledir:


Sıradan takılar :

+5 > +6 : %100
+6 > +7 : %95
+7 > +8 : %75
+8 > +9 : %55
+9 > +10: %35
+10> +11: %100
+11> +12: %100
+12> +13: %100
+13> +14: %75
+14> +15: %50

(+15'te bir sıradan takı 20 ana bonus, 8 yan bonus verir.)



Unike takılar :

+0 > +1 : %100
+1 > +2 : %100
+2 > +3 : %100
+3 > +4 : %25
+4 > +5 : %10


Bazı veritabanlarında unike takılarda +0'dan +1'e geçişlerde sorunlar oluyor. Kimi takı geçiyor kimi takı yanıyor. Bu code'ları kullanırsanız bu sorunlar ortadan kalkar.

Basım oranlarını değiştirmek için ITEM_UPGRADE tablosundaki nGenRate değerlerini değiştirmek gerekiyor. Yani ITEM_UPGRADE tablosunu karşınıza aldığınızda basım satırlarındaki sondan 2. sütun değerleri basım oranları oluyor. Bu değerler basım oranlarının % kaç olduğunu değil, 10000 binde kaç olduğunu gösteriyor, örneğin basım oranını %80 yapmak için bu değeri 8000 olarak değiştirmeniz gerekir.

Basım oranlarını basım satırlarının bu sondan 2. sütun(nGenRate) değerlerini değiştirerek düzenleyebilirsiniz. Benim verdiğim code'ları doğrudan kullanırsanız yukarıda verdiğim oranlar geçerli olur.

Takı basımında Trina's Piece olmaz, daha önce de olmamıştır.

Basım satırlarının baştan 1. sütun değerlerinin yani nIndex değerlerinin baş sayısı çok önemlidir, takı basımı için bu değer 3 olmak zorundadır.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...