SnaypeR 66 #1 Oluşturuldu: Ekim 25, 2017 Merhabalar arkadaşlar v2083 İle ilgilenmeye henüz başladım fakat şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım tam olarak nereyle alakalı olduğu konusunda en ufak fikrim olmadığından sizlerle paylaşıp yardım almak istedim. Sorun tam olarak şu şekilde gelişiyor ; Oyuna girişte ve başlangıçta herşey normal Level item vs. vs. fakat oyundan çıkıp tekrar girdiğim zaman karakter bilgileri çıkış yapmadan öncekiyle bir değil örnek olarak 1 level olarak başlıyor 10 Level'e kadar karakteri geliştiriyorum fakat relog atınca tekrar 1 level oluyor itemlerden birinden 2 tane varsa diğerini bankaya atıyorum ama o bankaya attığım bankada kalıyor ayrıyetten de aynısı envanterde yine duruyor. Oyun geri sarıyor gibi tam olarak kesin çözüm bu problem ne ile alakalı olabilir nereleri incelemeliyim? @PENTEGRAM @ OzkanOzdemir-- mesaja ek olarak --@ PENTAGRAM Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.556 Admin #2 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi UPDATE_USER_DATA prosedürünü hatasız olarak çalıştırdığından emin misin? Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
PENTAGRAM 924 #3 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıMerhabalar arkadaşlar v2083 İle ilgilenmeye henüz başladım fakat şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım tam olarak nereyle alakalı olduğu konusunda en ufak fikrim olmadığından sizlerle paylaşıp yardım almak istedim. Sorun tam olarak şu şekilde gelişiyor ; Oyuna girişte ve başlangıçta herşey normal Level item vs. vs. fakat oyundan çıkıp tekrar girdiğim zaman karakter bilgileri çıkış yapmadan öncekiyle bir değil örnek olarak 1 level olarak başlıyor 10 Level'e kadar karakteri geliştiriyorum fakat relog atınca tekrar 1 level oluyor itemlerden birinden 2 tane varsa diğerini bankaya atıyorum ama o bankaya attığım bankada kalıyor ayrıyetten de aynısı envanterde yine duruyor. Oyun geri sarıyor gibi tam olarak kesin çözüm bu problem ne ile alakalı olabilir nereleri incelemeliyim? @PENTEGRAM @ OzkanOzdemir -- mesaja ek olarak -- @ PENTAGRAM Warehouse update sorunsuz. Bu logoutta prosedürlerin çalıştığını gösterir. Fakat userdata güncellemesinde sıkıntı var, SQL loglarını kontrol et ve @ OzkanOzdemir'in de dediği gibi UPDATE_USER_DATA prosedürünü kontrol et. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
SnaypeR 66 #4 Konu Sahibi Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıUPDATE_USER_DATA prosedürünü hatasız olarak çalıştırdığından emin misin? Elimdeki bir başka veritabanının UPDATE_USER_DATA prosedürünü kullandığım database ile değiştirdim fakat problem devam etmekte. Source ile prosedür içerisindeki kısımlara göz attım , herhangi bir eksiklik yok. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
PENTAGRAM 924 #5 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıElimdeki bir başka veritabanının UPDATE_USER_DATA prosedürünü kullandığım database ile değiştirdim fakat problem devam etmekte. Source ile prosedür içerisindeki kısımlara göz attım , herhangi bir eksiklik yok. SQL Profiler ile yapılan SQL çağrılarını kontrol et. Önce prosedür tetikleniyor mu, onu anlayalım. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
SnaypeR 66 #6 Konu Sahibi Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıSQL Profiler ile yapılan SQL çağrılarını kontrol et. Önce prosedür tetikleniyor mu, onu anlayalım. SQL prosedürü CALL ediyor , source taraflı bir problem olabilir mi ? Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.556 Admin #7 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi Visual Studio ile DEBUG modundayken Output ekranında herhangi bir hata gözüküyor mu? Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
Yusufa 3 #8 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi o bende oluyodu loglarda error.log dosyasını ek olarak verdim. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
SnaypeR 66 #9 Konu Sahibi Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıVisual Studio ile DEBUG modundayken Output ekranında herhangi bir hata gözüküyor mu? Hayır normal işleyişine devam ediyor Level problemini çözdüm fakat inventory problemi hala devam etmekte. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.556 Admin #10 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıHayır normal işleyişine devam ediyor Level problemini çözdüm fakat inventory problemi hala devam etmekte. Tek ricam var şu şekilde konuları geçmeyiniz. Biz size nasıl yardım etmeye çalışıyorsak burada size vakit ayırıyorsak sizde yaşadığınız sorunu nasıl çözdüğünüzü ve sorunun gerçekte neden kaynaklandığını yazın. Bu sorunla karşılaşan başkalarını düşünmüş olursunuz böylelikle sadece kendinizi düşünmeyin. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
SnaypeR 66 #11 Konu Sahibi Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi @ OzkanOzdemir @ PENTAGRAM Sorun ODBC kaynaklıymış karakter dönüştürmeyi açık bırakmışım ondan dolayı böyle bir problemle karşı karşıya kaldım halledilmiştir :) Konu kilitlenebilir. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
Yusufa 3 #12 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi Alıntı@ OzkanOzdemir @ PENTAGRAM Sorun ODBC kaynaklıymış karakter dönüştürmeyi açık bırakmışım ondan dolayı böyle bir problemle karşı karşıya kaldım halledilmiştir :) Konu kilitlenebilir. odbc ayarlarından karakter tikini bende kaldırıyorum ama relog atınca yine sıfırlanıyor attıgım loglar guncel Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
aliemre123 25 #13 Ekim 25, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıodbc ayarlarından karakter tikini bende kaldırıyorum ama relog atınca yine sıfırlanıyor attıgım loglar guncel yüklediğin dosyadaki yazıları düzgünce okursan sorunun nerede olduğunu zaten anlayacaksın hazıra konma :) 1. [ ODBC Error - 21.10.2017 3:36:53 ] ] Source: {? = CALL CREATE_NEW_CHAR(?, 0, ?, 14, 213, 14367910, 0, 75, 65, 60, 50, 50, ?)} Error: [Microsoft][SQL Server Native Client 11.0][SQL Server]Cannot insert the value NULL into column 'Gold', table 'kn_online.dbo.USERDATA'; column does not allow nulls. UPDATE fails. Description: Failed to execute statement. 2. [ ODBC Error - 21.10.2017 3:39:10 ] ] Source: {CALL UPDATE_USER_DATA(?, 2, 11, 206, 65668922, 0, 0, 62, 0, 1, 101, 4, 0, 0, 0, 100, 268, 100, 75, 65, 60, 50, 50, 1, 187, 500000000, 21, -1, 82120, 48440, 469, 3, 19, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, 0, 0, ?, 0, ?)} Error: [Microsoft][SQL Server Native Client 11.0][SQL Server]Error converting data type char to smallint. Description: Failed to execute statement. 1. hata açıklaması olarak userdata tablonda gold sütunu eksil olduğundan. 2.yi de sen bul :) Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
HTuzen 56 #14 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi binary değerlerinin boyutları yetersiz olabilir USERDATA tablosunda ve hafızada oluşturulan Array boyutlarını bi kontrol et istersen Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
y396com 0 #15 Kasım 1, 2017 tarihinde gönderildi thank you Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
secvision 7 #16 Kasım 1, 2017 tarihinde gönderildi Konu çözülen konular bölümüne taşınmıştır. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş