KroniqWaqaa 6 #1 Oluşturuldu: Mart 25, 2018 Merhaba;Resimde görüldüğü gibi arenada Rakibe attack yapılamıyor. Karakter Z ye tıkladığım zaman farklı rotaya çevriliyor. Aynı zamanda Moradonun heryerinde Char, Chara tıklayamıyor. Ama bu herzaman olmuyor. Neden kaynaklandığını bir türlü çözümedim. yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
nxwile 181 #2 Mart 25, 2018 tarihinde gönderildi x-game diye bilinen benim zamanında geliştirmiş olduğum srcyi kullanıyorsun sanırım ( obede'ye ait olan src ) o yüzden 'Z target bugu var anladığım kadarı ile ?' eğer böyle ise cözümünü yollayım Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KODevelopers 442 #3 Mart 25, 2018 tarihinde gönderildi Skil magıc us tbl olabilir isterse baştan sıfırdan Client dene bi bakalım belki Data karıştırmıs olabilir.Diğeri Userleri Arkdaşları da sor bakam aynısı var mı denesi. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
nxwile 181 #4 Mart 25, 2018 tarihinde gönderildi AlıntıSkil magıc us tbl olabilir isterse baştan sıfırdan Client dene bi bakalım belki Data karıştırmıs olabilir. Diğeri Userleri Arkdaşları da sor bakam aynısı var mı denesi. emre db ile alakası yok oranın src taraflı bir sorun o kardeşim Şekil 'A' Örnek Göstereyim target kendini yolluyor yani 0 socketi yolluyor Resimdeki char hpme ve gelen target hpye dikkatli bak anlarsın. char o targete gitmeye calıstığında sacma sapan yerlere kosuyor ve baska userleri yada mobu target alamıyor Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KODevelopers 442 #5 Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Alıntıemre db ile alakası yok oranın src taraflı bir sorun o kardeşim Şekil 'A' Örnek Göstereyim target kendini yolluyor yani 0 socketi yolluyor Resimdeki char hpme ve gelen target hpye dikkatli bak anlarsın. char o targete gitmeye calıstığında sacma sapan yerlere kosuyor ve baska userleri yada mobu target alamıyor DB Demedim Client Demıstım. Anladım Farkettim. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KroniqWaqaa 6 #6 Konu Sahibi Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi @ nxwile evet kardesm aynı src den bahsediyoruz. çözümü nedir ? bu konuda yardımcı olabilirmisin ? Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #7 Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Çok ilginç bir olay hangi KO.exe kullanıyorsun version kaç ve inout fonksiyonlarını atar mısın? Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KroniqWaqaa 6 #8 Konu Sahibi Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Alıntı Çok ilginç bir olay hangi KO.exe kullanıyorsun version kaç ve inout fonksiyonlarını atar mısın? EXE BU Konudaki Sizin Paylaştığınız 2083 EXE Exe den olacağını sanmıyorum, src taraflı bi sorun ama hangi paketle alakalı bilemiyorum.INOUT Void void CNpc::GetInOut(Packet & result, uint8 bType) { result.Initialize(WIZ_NPC_INOUT); result << bType << GetID(); if (bType != INOUT_OUT) GetNpcInfo(result); if (bType == INOUT_IN) OnRespawn(); } define.h enum InOutType { INOUT_IN = 1, INOUT_OUT = 2, INOUT_RESPAWN = 3, INOUT_WARP = 4, INOUT_SUMMON = 5 }; Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #9 Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi GetNpcInfo?? Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KroniqWaqaa 6 #10 Konu Sahibi Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi GetNpcInfo void CNpc::GetNpcInfo(Packet & pkt) { pkt.SByte(); pkt << GetProtoID() << uint8(isMonster() ? 1 : 2) << m_sPid << m_iSellingGroup << GetType() << uint32(0) << m_sSize << uint32(m_iWeapon_1) << uint32(m_iWeapon_2) << uint8(isMonster() ? 0 : GetNation()) << GetLevel() << GetSPosX() << GetSPosZ() << GetSPosY(); if (GetProtoID() == 8110) pkt << uint32(2); else pkt << uint32(isGateOpen()); pkt << m_byObjectType << uint16(0) << uint16(0) << int16(m_byDirection); } Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #11 Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Bunlar doğru region change işlemlerinde felan sıkıntı var sanırım. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KroniqWaqaa 6 #12 Konu Sahibi Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Burdada Bi Problem Göremedim ama. Aşağıdaki int16 dan kaynaklanabilirmi ?RegionUserInOutForMe void CGameServerDlg::RegionUserInOutForMe(CUser *pSendUser) { if (pSendUser == nullptr) return; Packet reflesh(WIZ_REGIONCHANGE, uint8(0)); pSendUser->SendCompressed(&reflesh); Packet result(WIZ_REGIONCHANGE, uint8(1)); C3DMap* pMap = pSendUser->GetMap(); ASSERT(pMap != nullptr); uint16 user_count = 0; result << uint16(0); // placeholder for the user count int16 rx = pSendUser->GetRegionX(), rz = pSendUser->GetRegionZ(); foreach_region(x, z) GetRegionUserList(pMap, rx + x, rz + z, result, user_count, pSendUser->GetEventRoom()); result.put(1, uint16(user_count)); pSendUser->SendCompressed(&result); Packet test(WIZ_REGIONCHANGE, uint8(2)); pSendUser->SendCompressed(&test); } Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #13 Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Alıntı Burdada Bi Problem Göremedim ama. Aşağıdaki int16 dan kaynaklanabilirmi ?RegionUserInOutForMe void CGameServerDlg::RegionUserInOutForMe(CUser *pSendUser) { if (pSendUser == nullptr) return; Packet reflesh(WIZ_REGIONCHANGE, uint8(0)); pSendUser->SendCompressed(&reflesh); Packet result(WIZ_REGIONCHANGE, uint8(1)); C3DMap* pMap = pSendUser->GetMap(); ASSERT(pMap != nullptr); uint16 user_count = 0; result << uint16(0); // placeholder for the user count int16 rx = pSendUser->GetRegionX(), rz = pSendUser->GetRegionZ(); foreach_region(x, z) GetRegionUserList(pMap, rx + x, rz + z, result, user_count, pSendUser->GetEventRoom()); result.put(1, uint16(user_count)); pSendUser->SendCompressed(&result); Packet test(WIZ_REGIONCHANGE, uint8(2)); pSendUser->SendCompressed(&test); } GetRegionX veya GetRegionZ fonksiyonlarının return tiplerini ne? Sence oradan kaynaklı olabilir mi 🙂 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KroniqWaqaa 6 #14 Konu Sahibi Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Birde @ nxwile Baksada aydınlatsa bizi güzel olcak 🙂 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
nxwile 181 #15 Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Konu çözülmüştür yakında gerekli düzeltmeleri yapıp paylaşımını yapıcam 🙂 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KroniqWaqaa 6 #16 Konu Sahibi Mart 26, 2018 tarihinde gönderildi Göktuğa (@ nxwile) yardımları için teşekkür ederim. Gerekli bilgi paylaşımını kendisi yapıcak. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
Terry 19 #17 Mart 28, 2018 tarihinde gönderildi alakası yok dediklerinizin hiçbiriyle. zones klasöründe o zonenin evtsub dosyasını degıstırmısındır, usko clientten al moradonun zones dosyalarını Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
ByShakeaL 13 #18 Nisan 2, 2018 tarihinde gönderildi Bencede src ile alakalı clientten olacağını düşünmüyorum Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
spark78 0 #19 Aralık 22, 2018 tarihinde gönderildi @ nxwile hocam çözümle ilgili birkaç ayrıntı paylaşabilir misiniz? Teşekkürler Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş