byxox 67 #1 Oluşturuldu: Ekim 21, 2017 Arkadaslar merhabalar Priest den subside yediğimde atagım misal 5000 iken 3000 e dusuyor. Benım priest cure aldıgında 5000 e çıkmasını beklıyoruz atagın ama 4000 de kalıyor relog atınca duzelıyor acaba nereyı kontrol etmelıyım yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
PENTAGRAM 926 #2 Ekim 21, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıArkadaslar merhabalar Priest den subside yediğimde atagım misal 5000 iken 3000 e dusuyor. Benım priest cure aldıgında 5000 e çıkmasını beklıyoruz atagın ama 4000 de kalıyor relog atınca duzelıyor acaba nereyı kontrol etmelıyım yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler bool CMagicProcess::RemoveType4Buff() fonksiyonunu ve SetUserAbility fonksiyonunu kontrol et. 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #3 Konu Sahibi Ekim 21, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıbool CMagicProcess::RemoveType4Buff() fonksiyonunu ve SetUserAbility fonksiyonunu kontrol et. merhabalar ıkı fonksyonuda baska sourcelerden kontrol ettım bıre bır aynısı bırde bu ıkı fonksyonda da bırcok detay var özellıkle bakmam gereken bölum neresıdır acaba tesekkurler Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
PENTAGRAM 926 #4 Ekim 21, 2017 tarihinde gönderildi @ byxox, case BUFF_TYPE_DAMAGE: kısmına bakmalısın. 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #5 Konu Sahibi Ekim 21, 2017 tarihinde gönderildi Alıntı@ byxox, case BUFF_TYPE_DAMAGE: kısmına bakmalısın. cok cok tesekkurler kontrol ettım ve case BUFF_TYPE_DAMAGE: pTarget->m_bAttackAmount += (pType->bAttack - 100); break; bu sekıle getırdım atack dusunce cure alınca orjınal hale gelıyor emegıne saglık. Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #6 Konu Sahibi Ekim 23, 2017 tarihinde gönderildi Alıntı@ byxox, case BUFF_TYPE_DAMAGE: kısmına bakmalısın. merhabalar aslında o gün test etmiştim fakat yanlış görmüşüm Remotetype4buff olan yerdekı BUFF_TYPE_DAMAGE kısmı : case BUFF_TYPE_DAMAGE: pTarget->m_bAttackAmount -= (pType->bAttack - 100); break; bu şekilde subsıde yedıgımde atack toparlanmıyor. ( 1200 duşuk kalıyor relog atınca normale dönuyor ) Ben bıraz kurcaladım ve Grandtype4buff tablosundakı case BUFF_TYPE_DAMAGE yı ınceledım orjınal halı : case BUFF_TYPE_DAMAGE: if (pTarget->isPlayer()) TO_USER(pTarget)->m_bAttackAmount = pType->bAttack; break; bu şekildedir. Ben bunu : case BUFF_TYPE_DAMAGE: //pTarget->m_bAttackAmount = pType->bAttack; if (pTarget->isPlayer()) pTarget->m_bAttackAmount += (pType->bAttack - 100); break; bu hale getirip build yaptıgımda subsıde yesem bıle cure aldıgımda atagım normale dönmektedır. Mesela warrıorun atagı 6500 subsıde yedıgımde 4200 e dusuyor cure aldıgımda atagım 6500 e tekrar dönuyor. Fakat relog atıp oyuna gırdıgımde atagım anlamsızca 5200 e duşmuş oluyor. ( 6500 atack varken olan herşey basılı iken ) neyı yanlış yapıyor olabılırım yardımcı olabılırmısınız Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #7 Konu Sahibi Ekim 24, 2017 tarihinde gönderildi arkadaşlar varmı yardımcı olabılcek yol gosterebılecek Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
CerfiN 68 #8 Ekim 24, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıarkadaşlar varmı yardımcı olabılcek yol gosterebılecek case BUFF_TYPE_DAMAGE: if (pType->bAttack > 100) pTarget->m_bAttackAmount -= (pType->bAttack - 100); else pTarget->m_bAttackAmount -= pType->bAttack; break; 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #9 Konu Sahibi Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıcase BUFF_TYPE_DAMAGE: if (pType->bAttack > 100) pTarget->m_bAttackAmount -= (pType->bAttack - 100); else pTarget->m_bAttackAmount -= pType->bAttack; break; dedıgın gıbı yaptım dostum yıne aynı subsıde den sonra cure alınca ortalama 1400 ap duşuk kalıyor. Birde bufftypedamage 3 tane var hepsını mı degıstıreyım sadece removebuff voıd de olanımı degıstıreyım Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
PENTAGRAM 926 #10 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıdedıgın gıbı yaptım dostum yıne aynı subsıde den sonra cure alınca ortalama 1400 ap duşuk kalıyor. Birde bufftypedamage 3 tane var hepsını mı degıstıreyım sadece removebuff voıd de olanımı degıstıreyım Debuff aldığında attack düşüyorsa ve cure aldığında eski haline dönüyorsa, o process ile bir işin kalmamış demektir. Senin şu anki problemin 'Relogda attack düşmesi.' Bunun 2 sebebi olabilir; 1-) Debuff, kalıcı olan (pus scroll) tarzı buffları kayıtlı buff (saved magic) arrayinden siliyor olabilir. 2-) 2. girişte SetUserAbility sırasında atlanan bir kısım olabilir. 3-) GrantType4 yanlış ayarlanmış olabilir. Kodun tamamını görmeden yorum yapmak güç, birden fazla kontrol edilmesi gereken yer var. 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
HTuzen 56 #11 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi User.cpp CUser::SendItemMove de araya 1 byte eklenmişti versiyon tam hatırlamıyorum ama sorunun ordan olabilir kontrol et istersen 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #12 Konu Sahibi Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıUser.cpp CUser::SendItemMove de araya 1 byte eklenmişti versiyon tam hatırlamıyorum ama sorunun ordan olabilir kontrol et istersen burasımı dostum void CUser::SendItemMove(uint8 subcommand) { Packet result(WIZ_ITEM_MOVE, uint8(1)); if (m_bAttackAmount == 0) m_bAttackAmount = 100; // If the subcommand is not error, send the stats. if (subcommand != 0) { result // } Send(&result); } 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
HTuzen 56 #13 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi Evet tam olarak burası // 2 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
OzkanOzdemir 1.560 Admin #14 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi Aşağıda verdiğim şekilde kullan. Packet result(WIZ_ITEM_MOVE, uint8(1)); if (m_bAttackAmount == 0) m_bAttackAmount = 100; result // If the subcommand is not error, send the stats. if (subcommand != 0) { result } Send(&result); 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #15 Konu Sahibi Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıAşağıda verdiğim şekilde kullan. Packet result(WIZ_ITEM_MOVE, uint8(1)); if (m_bAttackAmount == 0) m_bAttackAmount = 100; result // If the subcommand is not error, send the stats. if (subcommand != 0) { result } Send(&result);selam kardeşdedıgın gıbı yaptıgımda buıld yaparken asagıdakı hatayı alıyorumhttp://prntscr.com/h2apy9-- mesaja ek olarak --AlıntıEvet tam olarak burası // dostum orayı açtığımda buıldledım oyuna gırdıgımde skilller pasif hale geldi Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KODevelopers 443 #16 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi @ byxoxushort varya uint16 yap-- mesaja ek olarak --AlıntıAşağıda verdiğim şekilde kullan. Packet result(WIZ_ITEM_MOVE, uint8(1)); if (m_bAttackAmount == 0) m_bAttackAmount = 100; result // If the subcommand is not error, send the stats. if (subcommand != 0) { result } Send(&result);Ozkan abi değişik paketini yapmış. bende düzeltim.void CUser::SendItemMove(uint8 subcommand){ Packet result(WIZ_ITEM_MOVE, uint8(1)); if (m_bAttackAmount == 0) m_bAttackAmount = 100; result if (subcommand != 0) { result } Send(&result);} 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #17 Konu Sahibi Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi Alıntı@ byxox ushort varya uint16 yap -- mesaja ek olarak -- Ozkan abi değişik paketini yapmış. bende düzeltim. void CUser::SendItemMove(uint8 subcommand) { Packet result(WIZ_ITEM_MOVE, uint8(1)); if (m_bAttackAmount == 0) m_bAttackAmount = 100; result if (subcommand != 0) { result } Send(&result); } emre bu seferde http://prntscr.com/h2bu2i bunu verdı Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
KODevelopers 443 #18 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi bunu dene Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
HTuzen 56 #19 Ekim 26, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıselam kardeş dedıgın gıbı yaptıgımda buıld yaparken asagıdakı hatayı alıyorum http://prntscr.com/h2apy9 -- mesaja ek olarak -- dostum orayı açtığımda buıldledım oyuna gırdıgımde skilller pasif hale geldi skiller başka bişeyden olmuştur orasını aç atak vs sapıtma sebebin o %99 skillerin olayını ayrı debugla bak bence-- mesaja ek olarak --Alıntıemre bu seferde http://prntscr.com/h2bu2i bunu verdı olarak değiştir değişkenleri 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #20 Konu Sahibi Ekim 27, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıskiller başka bişeyden olmuştur orasını aç atak vs sapıtma sebebin o %99 skillerin olayını ayrı debugla bak bence -- mesaja ek olarak -- olarak değiştir değişkenleri kardesım selam başka sebebı yok cunku orayı kapattıgımda skıller aktif calısır durumda oluyor ama orayı açtıgımda skıller direk pasif halde olmaktadır.-- mesaja ek olarak --Alıntıbunu dene emre kardesım dedıgın gıbı yaptım buıldledım fakat skıller pasif halde kalıyor bu sekılde yaptıgımda Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
HTuzen 56 #21 Ekim 27, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıkardesım selam başka sebebı yok cunku orayı kapattıgımda skıller aktif calısır durumda oluyor ama orayı açtıgımda skıller direk pasif halde olmaktadır. -- mesaja ek olarak -- emre kardesım dedıgın gıbı yaptım buıldledım fakat skıller pasif halde kalıyor bu sekılde yaptıgımda exe versiyonun kaç hangi versiyonda çalışıyosun Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #22 Konu Sahibi Ekim 27, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıexe versiyonun kaç hangi versiyonda çalışıyosun source versıyon v2039 exe versıyon v2039 dostum Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #23 Konu Sahibi Ekim 27, 2017 tarihinde gönderildi AlıntıDebuff aldığında attack düşüyorsa ve cure aldığında eski haline dönüyorsa, o process ile bir işin kalmamış demektir. Senin şu anki problemin 'Relogda attack düşmesi.' Bunun 2 sebebi olabilir; 1-) Debuff, kalıcı olan (pus scroll) tarzı buffları kayıtlı buff (saved magic) arrayinden siliyor olabilir. 2-) 2. girişte SetUserAbility sırasında atlanan bir kısım olabilir. 3-) GrantType4 yanlış ayarlanmış olabilir. Kodun tamamını görmeden yorum yapmak güç, birden fazla kontrol edilmesi gereken yer var. Evet kardeş dedıgın gıbı mısal 6600 ap var subsıde yedıgımde 4600 e dusuyor sonra cure aldıgımda 6600 e gerı toparlanıyor suan dedıgın gıbı o process ıle sorunum kalmadı. suankı problem oyunda oldugum surece ap normal relog attıp gırdıgımde 4400 e fılan dusuyor atak bırdahada cıkmıyor. nerelerı kontrol edeyım soyleyebılırsen tek tek bakarım tesekkurler Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
byxox 67 #24 Konu Sahibi Ekim 31, 2017 tarihinde gönderildi arkadaşlar sorunum devam edıyor varmı baska bakabılecegım yerler Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş
SnaypeR 66 #25 Ekim 31, 2017 tarihinde gönderildi Alıntıarkadaşlar sorunum devam edıyor varmı baska bakabılecegım yerler Bir öneri de benden olsun ; Databasede MagicType4 tablosunda skill id bul ve bufftype kontrol et belki bununla alakalı da olabilir Bufftype farklı olunca skill silinmiyor yada senin belirttiğin sorunlar baş gösterebiliyor. 1 Mesajı raporla İletiyi paylaş Link to post Sitelerde Paylaş