Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
sadomazo909

Etiketlerin Kullanım Alanları

Önerilen Mesajlar

 

Etiketlerin Kullanım Alanları

Etiketler yapısı ve kullanım amaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Gerek yapılarına gerek hammaddesi farklı çeşitlerde bulunmaktadır. Günümüzde mağazalarda, işyerlerinde malzemelerin tanıtımı ve müşterilerin kolayca bulunmasını sağlayan etiketler önemli yer tutar. Bazı durumlarda kampanya, promosyon ve özel işlerde kullanılmak üzere şifreli etiket çeşidi olarak kullanılan etiketler de bulunmaktadır.

Etiket Çeşitleri

Malzemelerin tanıtımı için bir takım etiketler kullanılmaktadır. Bu etiketler kazı kazan etiketi, metalize etiket, kraft etiket, opak pp etiket, şifreli etiket olmak üzere sıralanabilir.

Opak Pp Etiket Nedir?

Parlak görünümlü yapısı nedeniyle aydınlık alanlarda tercih edilmemektedir. Opak pp polipropilen malzemeden üretilmiştir. Plastik hammaddesi olduğu için dayanıklı bir yapısı bulunuyor. Esnekliği olmadığı için çok zorlandığında kırılma riski bulunmaktadır. Daha çok kozmetik alanda kullanılan opak pp etiket renkli görüntü sayesinde tercih edilmektedir.

Metalize Etiket Nedir?

Kurumlarda ve işyerlerinde malzemelerin tespiti ve sicilerin tutulmasında kullanılmaktadır. Metalize etiket aynı zamanda demirbaş etiketi olarak ta bilinmektedir. Kurumlarda bulunan malzemelerin daha etkili bir şekilde sayılmasında da metalize etiket kullanılıyor. Yapısı gereği suya, neme, ısıya ve dış ortamlara karşı koruyucu özelliği nedeniyle çokça kullanılan bir etiket türüdür. Opak Pp etiket ve metalize etiket yapı olarak birbirine benzemektedir.

Kraft Etiket ve Kullanım Alanı

Mağazalarda ve konfeksiyon işi yapan işletmeler ürünleri tanıtmak, ürünlerin hakkında müşterilerin detaylı bilgi sahibi olmaları için kraft etiket kullanılmaktadır. Kraft etiket hammaddesi karton olduğu için kağıda göre daha sağlam yapısı bulunuyor. Kraft etiket farklı boyutlarda üretilmektedir. Kraft etiketler ürünlere zımbalama makinesi ile yada etikete açılan bir delikten bir ip geçirilerek ürün üzerine konulur. Kraft etiket opak etiket ve metalize etikete göre uzun ömürlü olamamaktadır. Kraft etiket kapalı ortamlarda kullanıldığı için yıpranma açısından diğer etiketlere geç deforme olur.

 

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...