Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
OzkanOzdemir

Nasıl yapalım? Nasıl edelim? (Üyelik hakkında!)

Önerilen Mesajlar

Admin

Merhaba, bana ve diğer yönetici arkadaşlarıma gelen özel mesajlar ve sitemler ile ilgili ayrıca hakkımızda orada burada atılıp tutulan söylentilere cevap vermek ve ışık tutmak için bu konuyu açmış bulunmaktayım.
Sizden tek isteğim var konuyu baştan sona okumanız ve anlayış göstermenizdir.

İlk öncelikle şunu belirteyim bu konuya "Onay Bekleyen Üye" arkadaşlar da cevap verebilir. Önerilerini, şikayetlerini anlatabilirler. Şuan bu konu için mesaj gönder onlar için aktif durumdadır.

Foruma yeni üye olan arkadaşların durmaksızın yolladığı özel mesajlar veyahut Skype, Facebook üzerinden ulaşıp oradan yazdıkları mesajlar ve bir süre sonra onaylanma gibi bir durum söz konusu olmadığında yada uzun bir süre bekleyip halen bir cevap alamadıkların da gerçekleşen sitemlerine cevap vermek istiyorum.

Üyeliğinizin onaylanmaması yada uzun süre onaylanacak şekilde beklemesi sorunu ne size aittir ne de bize aittir. Çünkü bir günüm sizin mesajlarınıza, konularınıza cevap vermek ile geçmiyor. Benim de bir hayatım var ve gün içerisinde ilgilenemediğim zamanlar oluyor ama onun yanında forum için uğraştığım zamanlar sizin bilgilerinizi incelemek yada açtığınız konuları, gönderdiğiniz mesajları okumak ile geçmiyor.

Siz sanıyorsunuz ki bu adam zevkine göre yada egoistin, kıskancın birinin teki ve kendini avutuyor bu şekilde o yüzden kimseyi foruma almıyor. Hiç düşündüğünüz gibi değil her gün kimlerle kimlerle uğraşıyorum bir görseniz bana hak verir ve bu şekilde düşünüyorsanız yanlış düşündüğünüzü anlarsınız. Bu zamana kadar bu insanların yaptıklarını paylaşmaktan çekindim çünkü böyle insanların seviyesine inmeyi, onlarla aynı kafayı yaşamayı istemediğim içindir. Ne yazık ki sizin yoğun mesajlarınız ve bir süre sonra küfür etmeye kadar varan isyanınız bu konuyu açmaya teşvik etti.

Arkadaşlar uzun yıllardır bu piyasanın içerisindeyim az çoğunuz beni tanıyorsunuz bir kişinin hakkını yemeden emek vererek bir şeyler yapmaya çalışmış biriyim. Şuan bu ortamımızın aynı benim düşünceme sahip insanlar ile oluşmasını istiyor ve o şekilde bir şeyler katmaya çalışıyorum. Foruma üye alımlarını yaparken inanın çok zorlanıyorum bunu üzülerek dile getirmek istiyorum ki bazen bakasım gelmiyor o yüzden onay bekleyen kişiler öylece uzun süre bekliyorlar. Ortamdaki insanların düşünceleri ve üye olma sebepleri kötü niyetli olduğu için aralarında iyi olan, belki öğrenme hevesiyle yanıp tutuşan arkadaşlarımızı veya kardeşlerimizi foruma alamıyorum.
Kurunun yanında yaşta yanmış oluyor böylelikle.

Bir kaç örnek vermek istiyorum anlamanız açısından ki bunları resimli bir şekilde önünüze bazılarını sunacağım.

1) Üyelik onaylaması bekleyen 350 kişinin bir yetkili arkadaşımız hepsini birden hiç kontrol etmeksizin onaylıyor. Daha sonra aralarından bir tane akıllı arkadaş kendini tanıt konusu açtığı halde konu içeriğinde yalvar yakar ağladığı halde üyeliğimi onaylayın kendimi geliştirmek istiyorum dediği halde tüm konuları bakın konuları geçtim forumun temasını, forumun reklamlarını, forumun rütbelerini, forumun aklınıza gelebilecek her şeyini birebir çalmış ve bir forum açmış. Bu onaylama işleminden 2 gün sonra fark ettim ve konuları taşıyordu tek tek artık tüm forumu temasına kadar almış hatta öyle beyin yoksunu biri ki temasına kadar aldığı forumda bazı yerlerin linklerini değiştirmemiş ne bileyim "KODevelopers" yazıları halen duruyor bu şekilde aktarmaya başlamış. Şimdi bunu s*ker misin yoksa sabaha mı bırakırsın?

2) Bakın şuan vereceğim örnekte tonla kişi geliyor ama ben size sadece birini anlatayım. Biri bir gün gelmiş foruma kendini tanıt konusunu açmış onaylanmamış yada uzun süre beklemiş cevap alamamış. Skype adresimi ekleyip öyle bir üslup ile konuşuyor ki hani gerçek hayatta kale almayacağınız biri olarak çünkü size değer vermiyor, saygı göstermiyor.
Seninle daha hayatında ilk defa iletişime geçiyor karşılıklı bir dialog halindesiniz nasıl konuşurum nasıl söze başlarım bir haber.
Olaya gelecek olursak o hal ve tavırlarından sonra söylediği söz aynen şu şekildedir;
"2 hafta sonra Server açılışı yapıyorum çok fazla eksiği var tüm eksiklerimi sizin forumunuzdan kapatabiliyorum üye oldum foruma bu yüzden"
Şimdi soruyorum size bunu veyahut bunun gibi gelenleri niye onaylayayım. Ben bu arkadaşa aynen söyle cevap verdim;
"Senin Server açman için kurulmuş bir forum değil orası kendini geliştirmen için kurulmuş bir forum."
Beni niye tersliyorsun söyle böyle dedi seninle muhatap olunmaz dedi onaylama üyeliğimi dedi gitti bende onaylamadım.
Ertesi gün geldi foruma tekrar üye oldu bu sefer otomatik olarak ikinci üyeliği açtığından forumdan uzaklaştırıldı ben dokunmadım bile forum kendisi üye olduğu gibi arkadaşın üyeliğini yasakladı.
2-3 tane daha üyelik açtı daha sonra bu arkadaş Skype üzerinden bana ana bacı küfretti. Muhatap olunmayacak biriysem niye uğraşıyorsun yada üye olmayacaksan sok bir tarafına forumunu diyorsan niye halen zorluyorsun?

3) Snoxd diye bir yer vardı twostars ile hatırlayacaksınız şuan yine aktif olmuş sanırım öyle bir şey varmış dün arkadaş söyledi senin hakkında ve forum hakkında ileri geri konuşuyorlarmış diye discord açmışlar. Arkadaşın bunu söylemesinin sebebi ise foruma bana giydiriyorlar ama bir yandan da foruma üyelik arıyorlar. Arkadaşa soruyorlar herkese soruyorlar kodevelopers üyeliğini verir misin var mı gibisinden ve yine yazıyorum aynen şu şekilde yazmış.
"KODevelopers üyeliğin var mı oradaki 1298 haritalarını alacağım bir tek almadığımız onlar kaldı zaten forumdan."
"KODevelopers forumuna TC kimlik ile alım yapıyorlar sahipleri yok bilmem söyle yok böyle forum zaten çöp bir yer bilgisizler."

Şimdi soruyorum yine size forum çöp ise içeriklere ulaşmak için niye uğraşıyorsun ben seni tanımıyorum bile arkamdan konuşuyorsun hani derler ya tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış o misal ne alıp veremediğin var.

Bu kadar yeterli bence ki isterseniz daha bunu uzatabilirim.
Bakın arkadaşlar bunlar gibi tonla insan dolu şimdi ben gelip sizi nasıl aramıza alayım nasıl bir şeyler paylaşayım bu sadece dosya değil nasıl bir bağ kuralım arkadaşlık, dostluk kuralım?
Her gün böyle tipler geliyor her gün bunlarla uğraşıyorum s*klemiyorum bir yandan baya eğleniyorum ama şu yazdığım örneklere yada daha dışında kalan tonla olaya ama bir yandan da üzülüyorum sizin düzgün insanların haklarına giriyorlar belki aranızdaki bir kişi emeğe saygı gösteren, bir şeyler öğrenmeye çalışan doğru düzgün birisidir.

Bakın bir örnek daha vereyim size dün biri gelmiş foruma konu açıyor sözde paylaşım yapıyorum ayağında forumdaki aynı konuları alıp tekrar açıyor yada ne bileyim oradan buradan bulduklarını yapıştırıyor. Hiç bir özen göstermek yok aldığı gibi yapıştırıyor ve gizlemiyor bile herkes görüyor onun için önemi yok çünkü tek isteği var "Yeni Üye" rütbesinden kurtulup "Normal Üye" olmak ve erişemediği içeriklere erişmek, editörleri kullanabilmek ben bunu forumdan uzaklaştırıyorum. Gelip bana yok efendim PENTAGON mu burası yaptığın iş mi söyle mi böyle mi?

Buraya gelip her konuya "teşekkürler" yazıp hiç bir yardım konusuna yorum atmayıp, hiç bir paylaşım yapmayıp kendine müslüman takılan insanları ben niye tutayım forumda. Senin forumdakiler için bir faydan var mı? Bir kişiye yardım ettin mi yada bir şey paylaştın mı?
Bak şunu yazan bir tayfa mevcut
- benim hiç bir bilgim yok ne paylaşayım neye yardım edeyim?
- be kardeşim senin foruma üyeliğin onaylanmış 3 aydır forumda aktif takılıyorsun 150 tane mesajın var hepsi de "teşekkürler" üzerine senin bu 3 ay içerisinde hiç mi bir şey öğrenemedin hiç mi eline dosya geçmedi hiç mi bir şey yapmadın? En küçük bir bilgi öğrendiğinde paylaşım yapayım yada bak şunu yaptım birilerinin işine yarar yada ne bileyim ben şurada hata aldım çözdüm başkası hata alırsa buradan çözdün diye hiç mi düşünmezsin.
Ben bunu forumdan uzaklaştırınca gelip küfrediyor atar gider yapıyor. Küfür etmeyenlere bunu anlatıyorum daha sonra söyle demeye başlıyor.
- tamam ben bu saatten sonra paylaşım yapacağım üyeliğimi aktifleştir tekrar aç.
- ben söyleyince aklına geliyor açsam yapacak sanki ne paylaşımlar yapacak görmeniz lazım.

Bu insanlara rağmen sizi foruma nasıl alayım yada sizin foruma gelip sadece "teşekkürler" yazmaktan ibaret olmadığınızı nasıl anlayayım?
Forumdaki çoğu konuyu kapattım sebebi ise değer vermiyorsunuz bir şeyler katmıyorsunuz.
Dün sıfırdan tüm KO.exe paylaşımlarını açacaktım sadece foruma özel hale getirip ASM paylaşımlarını dahi açacaktım onun için uğraşıyordum böyle andavallar çıktığı için hevesim kaçtı bıraktım niye paylaşayım moduna geçtim.
Neyse anlayacağınız böyle bir sürü olay var. Ben işin içinden çıkamıyorum bu işin içinden ki konu başlığını ona göre yazdım nasıl yapalım nasıl edelim diye size soruyorum. Üyelikleri paralı mı yapalım illa para verdikleri bir şeye mi değer göstersinler yada sınıf ayrımı getirip ona göre mi muamele yapalım.
Derseniz ki hiç alım yapmayalım bu şekil devam edelim biz bize ona da razıyım. Çünkü forumun gider paraları benim cebimden çıkıyor hiç bir geliri olmayan bir forum sadece bir şeyler katalım size diye uğraşıyorum eğer ki böyle gidecekse cidden razıyım ben yine giderlerini öderim isterse gelişmesin forum isterse para gelmesin umurumda değil.

Konu altında görüşlerinizi belirtirsiniz baya uzun bir sitem oldu benim için de buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.
Anlayışınız için ayrı teşekkürler.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynen bu şekilde devam etme taraftarıyım. Hazırcılara hiç bir b*k yok ! ("Özellikle ucu bucağı gözükmeyen If else yapısı kullananlara :)")
Bilgisi olan veya gerçek anlamda bu işi öğrenmek ve ortaya birşeyler koymak isteyenler gelmeli. 3 5 satır kod ile copy paste yapan kişiler anca olduğu yerde sayıyor. Öyle src nin her yerine // BlaBla yazmayla coder olunmuyor.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
Forumun tamamen kopyalanması konusunu hatırlıyorum az önce kontrol ettim uzay boşluğuna doğru yol almış zaten. Maalesef KO oyuncu kitlesi ve KO'yu "geliştirmeye" çalışan kitle belli. Bir örnekte ben vereyim adı lazım değil bir firma web sitemi program ile çekip sadece KO-DATA yazılarını değiştirip vizyon,misyon kısımlarına kadar aynı şekilde kullanıp satış yapıyor. Defalarca kez firmamdan sunucu alıp ücretsiz verilen databaseleri yedekleyip başkalarına satmaya kalkışan insanlara tanık oldum(bunu yapanlar arasında malum sunucu şirketleride var). Kaldı ki şu forumda paylaştığımız şeyleri bile dışarıda insanlara para ile satıyorlar. Çünkü insanımıza araştırıp, öğrenip kendisi ortaya bir şeyler koymak yerine birilerine bir şeyleri yaptırmak daha cazip geliyor. Herkes 100 liraya server açıp ev,araba sahibi olma peşinde. İşin içine birde forumda paylaşılan şeyleri 3 5 kuruşa insanlara satınca zengin olduklarını zanneden kişiler var. Hatta şuan bir kaçı forumda ve bu yazıları okuyor. Kitle buyken bu tarz olayların önüne geçemiyorsun maalesef.

Benim sana tavsiyem yeni üyelikleri onaylamayı bırak var olan üyeliklerde detaylıca temizlik yap 5.534 üyenin sadece 343ü aktifmiş forum istatistiklerine göre. Belli bir seviyeyi aşmış kişileri onayla sadece. Zaten derdi öğrenmek olan insan bu forum olmadan da çok rahatlıkla belli bir seviyeye gelebilir. Kendini az buçuk geliştirmiş, öğrenmeye ve öğretmeye gerçekten aç olan kişileri tut forumda. Forum üyelerinin %80i sadece açılan konuları takip etmek için forumda. Bu kişiler aynı zamanda üye olmayan kişilere de hiç çekinmeden forum konularını paylaşıyorlar. Geri kalanı için admin onayı bekliyor yazısını kaldır sadece server tanıtımı bölümünde konu açabilsinler. Böylelikle bi nebze bu dinazorları forumdan uzak tutmuş olursun hemde en azından server tanıtımı kısmı canlanır.



Gelen üyeleride kaçırmim diyorsan(bunu düşündüğünü hiç zannetmiyorum ama) üyelikleri aktifleştirip forum paylaşımlarını kategorileştirebilirsin. Sonuçta forumda paylaşılan her konu foruma özel değil sağda solda bulabilirler. Bu tarz konuları belli rütbedeki kişiler görüntüleyebilsin. Cücenin ilk zamanlarında cüceloper bölümü vardı o tarz bir yetkilendirmeyle elzem paylaşımları sadece belirlediğin rütbedeki kişiler görebilir. O rütbeye ulaşabilmek belli standartlar belirlersin böylece forum daha aktif olabilir diye düşünüyorum. Çünkü her ne kadar gereksiz kalabalığı kimse istemese de bu şekilde forum sadece olduğu yerde sayıyor. Sonuçta bu gemi su yakmıyor kendin için olmasa da forum için reklam vb. almak durumundasın.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
Uzun ve bir o kadarda açıklayıcı olmuş Özkan eline sağlık, bende diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum kesinlikle bu şekilde devam etmeli, Orçun'un anlattığı olay mantıklı duruyor, bizim milletimiz bedavadan zengin olma peşinde ve bu düşüncede olan kimse buradan yararlanmasın.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
Güzel paylaşım olmuş bu işlerle uğraşan kişilerin kendilerini soru sorarak değil araştırma yaparak geliştirmesi gerekiyor 1 - 2 kere soru sorula bilir takılmış olabilirsin ama hep de sormazsın be kardeşim herkesin bir işi gücü var bence paylaşım yapmayan ve sizin dediğiniz gibi kimseye yardım etmeyip kendini Müslüman olan kişilerin forumdan uzaklaştırması en iyisi.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
Admin

Üye olmak isteyenler ile artık uğraşmayalım o zaman çünkü dediğiniz gibi doğru düzgün insanlar gelmiyor. 100-200 vereyim Server açayım para kazanayım yada içerikleri çalayım diye uğraşıyorlar şuana kadar forumda olan kitleden bir zarar gelmedi.
Diğerleri ise sadece "teşekkürler" yazıyor bir paylaşım yapmıyor yada birine yardım etmiyor.

Şuandan itibaren üyelik alımlarını kapattım hiç bir şekilde yeni üyelik açılmayacak ve şuandan itibaren doğru düzgün kendini tanıt konusu açmayan saçma şekilde üyeliklerin hepsi engellenecektir.

KO.exe paylaşımlarını ve ASM paylaşımlarını açacağım ama şu şekilde yapmayı düşünüyorum.
1) KO.exe paylaşımları foruma özel olacak aynı editörler gibi ve başkaları kullanamayacak.
2) Unpack olmayacaklar orijinal şekilde paylaşıma koyulacak ama KODevelopers.dll okuyacak şekilde verilecek.
3) KODevelopers.dll her KO.exe yanında özel olarak o sürüme paylaşılacak ve XignCode, paket şifrelemesi kaldırma gibi işlemleri KODevelopers.dll yapacaktır.
4) KODevelopers.dll dosyası client içerisinde KODevelopers klasöründeki tüm (asm) uzantılı dosyaların hepsini okuyacak ve ASM paylaşımları dosya haline getirilip şifreli halde paylaşılacaktır. Örnek; Merchant Close Button diye bir ASM paylaşımımız vardı bunu aktif etmeniz için (2153)Mercant Close Button.asm isimli bir dosya paylaşımı yapacağız o dosyayı KODevelopers klasörüne attığınızda aktif hale gelecektir.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Herkese Merhaba konuyu baştan sona yeni okuma fırsatım oldu.

Söylediklerinizde tamamen haklısınız ki ben de üyeliği hala onay bekleyenlerin arasındayım :)

Kodevelopers.com gerçekten bu server işlerine heves etmiş ve öğrenmek isteyen insanlar için çok önemli bir site. Bu site kadar kaliteli içerikler ve gerçek geliştiriciler başka sitelerde bulunmuyor.

Ben de formunuzdan üyeliğimin ilk zamanlarında çok yararlı dosyalara ve konulara ulaşma imkanım oldu. Ama üyeliğimin onaylanması istendikten sonra artık hiçbir dosyaya ulaşamıyorum ve konulara mesaj atamıyorum.

Yani demek istediğim, Bencil davrananların forumu haketmediğini söylüyorsunuz ya evet bu doğru ama adam yeni başlamış ve bu siteyle kendini geliştirmek istiyorken siz onu üyelik onayıyla engellerseniz zaten bu kişi kendini geliştiremez ve foruma yararı olmaz.

Benim önerim ise şudur. Üyelik onayı diye birşey olmamalı bence. bütün üyelikler onaylı olmalı ama üyelikler belli seviyede olmalı.

Yani yeni bir üye bir çok içeriğe ulaşabilmeli ki kendini geliştirilmeli ama gerçekten hiçbir yerde bulunmayan ve özel konulara ulaşamamalı. Ulaşabilmesi için ise en az yararlı bir konu açmış olmalı.

Yani üyelik onayı yerine açılan üyeklikler takip edilmeli ve üyeliklere 1 bilemediniz 2 ay hak tanınmalı. eğer bu 2 ay içerisinde insanlara yararlı olucak bir paylaşım yapmadığı zaman bu üyelik ''onaylanmayan üye'' arasına alınmalıdır.

Çünkü siz üye olanları zaten en başta onaylamazsanız o üye zaten kendini geliştiripte foruma yararlı birşeyler yapamaz. Bu seferde bencil olmayan gerçekten gelişmeye açık olan kişiler de arada kaynar ve forumdan uzak kalırlar önleri kesilir.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Konuyu hortlatmış gibi oldum ama kusura bakmayın. Dediğim gibi yeni görüp de cevap yazma imkanım oldu.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende yeni kayıt olup konuyu baştan sona kadar okuyup size hak verdim.
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Bu kadar bilgi birikiminin olduğu yerde sadece armut piş ağzıma düş şeklinde her konuya teşekkür edip bilgiyi yada dosyaları alıp ortadan kaybolan insanlar bizim gibi yeni kayıt olmaya çalışan kişilerinde hakkına tecavüz etmiş oluyor bir bakıma.

Konuyu daha önce okumadan önce neden kabul etmediler vs. diye düşünüyordum ama bir bildiğiniz varmış demek ki :)

Sıramızı beklemeye devam. İyi forumlar.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

I am a new friend and I don't know what I did wrong. I have not been approved. I want to share my content, learn, improve.
-- mesaja ek olarak --
I recommend sharing 3 topic articles per person in order to have membership.
-- mesaja ek olarak --
lz2008(Admin onayı bekleniyor)
I hope to join the forum to share my content, learn, improve

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

1 sene aradan sonra bi hort ta benden gelsin,

Söyledikleriniz doğru kurunun yanında yaşta gidebiliyor buna tabi ki milletimizin aç gözlü ve bencil kişilikleri yüzünden yararlı ve yardımcı olabilecek insanların da aynı ön yargıyla yaklaşılmasına sebep doğuruyor. 2-3 kuruş para derdinde olanların bu işlere bulaşmaması gerekli yoksa bi halt edeceğiniz sanmıyorum kendinizi geliştirmedikten sonra herkese iyi forumlar sevgiler

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.07.2019 at 21:48, OzkanOzdemir yazdı:

Merhaba, bana ve diğer yönetici arkadaşlarıma gelen özel mesajlar ve sitemler ile ilgili ayrıca hakkımızda orada burada atılıp tutulan söylentilere cevap vermek ve ışık tutmak için bu konuyu açmış bulunmaktayım.
Sizden tek isteğim var konuyu baştan sona okumanız ve anlayış göstermenizdir.

İlk öncelikle şunu belirteyim bu konuya "Onay Bekleyen Üye" arkadaşlar da cevap verebilir. Önerilerini, şikayetlerini anlatabilirler. Şuan bu konu için mesaj gönder onlar için aktif durumdadır.

Foruma yeni üye olan arkadaşların durmaksızın yolladığı özel mesajlar veyahut Skype, Facebook üzerinden ulaşıp oradan yazdıkları mesajlar ve bir süre sonra onaylanma gibi bir durum söz konusu olmadığında yada uzun bir süre bekleyip halen bir cevap alamadıkların da gerçekleşen sitemlerine cevap vermek istiyorum.

Üyeliğinizin onaylanmaması yada uzun süre onaylanacak şekilde beklemesi sorunu ne size aittir ne de bize aittir. Çünkü bir günüm sizin mesajlarınıza, konularınıza cevap vermek ile geçmiyor. Benim de bir hayatım var ve gün içerisinde ilgilenemediğim zamanlar oluyor ama onun yanında forum için uğraştığım zamanlar sizin bilgilerinizi incelemek yada açtığınız konuları, gönderdiğiniz mesajları okumak ile geçmiyor.

Siz sanıyorsunuz ki bu adam zevkine göre yada egoistin, kıskancın birinin teki ve kendini avutuyor bu şekilde o yüzden kimseyi foruma almıyor. Hiç düşündüğünüz gibi değil her gün kimlerle kimlerle uğraşıyorum bir görseniz bana hak verir ve bu şekilde düşünüyorsanız yanlış düşündüğünüzü anlarsınız. Bu zamana kadar bu insanların yaptıklarını paylaşmaktan çekindim çünkü böyle insanların seviyesine inmeyi, onlarla aynı kafayı yaşamayı istemediğim içindir. Ne yazık ki sizin yoğun mesajlarınız ve bir süre sonra küfür etmeye kadar varan isyanınız bu konuyu açmaya teşvik etti.

Arkadaşlar uzun yıllardır bu piyasanın içerisindeyim az çoğunuz beni tanıyorsunuz bir kişinin hakkını yemeden emek vererek bir şeyler yapmaya çalışmış biriyim. Şuan bu ortamımızın aynı benim düşünceme sahip insanlar ile oluşmasını istiyor ve o şekilde bir şeyler katmaya çalışıyorum. Foruma üye alımlarını yaparken inanın çok zorlanıyorum bunu üzülerek dile getirmek istiyorum ki bazen bakasım gelmiyor o yüzden onay bekleyen kişiler öylece uzun süre bekliyorlar. Ortamdaki insanların düşünceleri ve üye olma sebepleri kötü niyetli olduğu için aralarında iyi olan, belki öğrenme hevesiyle yanıp tutuşan arkadaşlarımızı veya kardeşlerimizi foruma alamıyorum.
Kurunun yanında yaşta yanmış oluyor böylelikle.

Bir kaç örnek vermek istiyorum anlamanız açısından ki bunları resimli bir şekilde önünüze bazılarını sunacağım.

1) Üyelik onaylaması bekleyen 350 kişinin bir yetkili arkadaşımız hepsini birden hiç kontrol etmeksizin onaylıyor. Daha sonra aralarından bir tane akıllı arkadaş kendini tanıt konusu açtığı halde konu içeriğinde yalvar yakar ağladığı halde üyeliğimi onaylayın kendimi geliştirmek istiyorum dediği halde tüm konuları bakın konuları geçtim forumun temasını, forumun reklamlarını, forumun rütbelerini, forumun aklınıza gelebilecek her şeyini birebir çalmış ve bir forum açmış. Bu onaylama işleminden 2 gün sonra fark ettim ve konuları taşıyordu tek tek artık tüm forumu temasına kadar almış hatta öyle beyin yoksunu biri ki temasına kadar aldığı forumda bazı yerlerin linklerini değiştirmemiş ne bileyim "KODevelopers" yazıları halen duruyor bu şekilde aktarmaya başlamış. Şimdi bunu s*ker misin yoksa sabaha mı bırakırsın?

2) Bakın şuan vereceğim örnekte tonla kişi geliyor ama ben size sadece birini anlatayım. Biri bir gün gelmiş foruma kendini tanıt konusunu açmış onaylanmamış yada uzun süre beklemiş cevap alamamış. Skype adresimi ekleyip öyle bir üslup ile konuşuyor ki hani gerçek hayatta kale almayacağınız biri olarak çünkü size değer vermiyor, saygı göstermiyor.
Seninle daha hayatında ilk defa iletişime geçiyor karşılıklı bir dialog halindesiniz nasıl konuşurum nasıl söze başlarım bir haber.
Olaya gelecek olursak o hal ve tavırlarından sonra söylediği söz aynen şu şekildedir;
"2 hafta sonra Server açılışı yapıyorum çok fazla eksiği var tüm eksiklerimi sizin forumunuzdan kapatabiliyorum üye oldum foruma bu yüzden"
Şimdi soruyorum size bunu veyahut bunun gibi gelenleri niye onaylayayım. Ben bu arkadaşa aynen söyle cevap verdim;
"Senin Server açman için kurulmuş bir forum değil orası kendini geliştirmen için kurulmuş bir forum."
Beni niye tersliyorsun söyle böyle dedi seninle muhatap olunmaz dedi onaylama üyeliğimi dedi gitti bende onaylamadım.
Ertesi gün geldi foruma tekrar üye oldu bu sefer otomatik olarak ikinci üyeliği açtığından forumdan uzaklaştırıldı ben dokunmadım bile forum kendisi üye olduğu gibi arkadaşın üyeliğini yasakladı.
2-3 tane daha üyelik açtı daha sonra bu arkadaş Skype üzerinden bana ana bacı küfretti. Muhatap olunmayacak biriysem niye uğraşıyorsun yada üye olmayacaksan sok bir tarafına forumunu diyorsan niye halen zorluyorsun?

3) Snoxd diye bir yer vardı twostars ile hatırlayacaksınız şuan yine aktif olmuş sanırım öyle bir şey varmış dün arkadaş söyledi senin hakkında ve forum hakkında ileri geri konuşuyorlarmış diye discord açmışlar. Arkadaşın bunu söylemesinin sebebi ise foruma bana giydiriyorlar ama bir yandan da foruma üyelik arıyorlar. Arkadaşa soruyorlar herkese soruyorlar kodevelopers üyeliğini verir misin var mı gibisinden ve yine yazıyorum aynen şu şekilde yazmış.
"KODevelopers üyeliğin var mı oradaki 1298 haritalarını alacağım bir tek almadığımız onlar kaldı zaten forumdan."
"KODevelopers forumuna TC kimlik ile alım yapıyorlar sahipleri yok bilmem söyle yok böyle forum zaten çöp bir yer bilgisizler."

Şimdi soruyorum yine size forum çöp ise içeriklere ulaşmak için niye uğraşıyorsun ben seni tanımıyorum bile arkamdan konuşuyorsun hani derler ya tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış o misal ne alıp veremediğin var.

Bu kadar yeterli bence ki isterseniz daha bunu uzatabilirim.
Bakın arkadaşlar bunlar gibi tonla insan dolu şimdi ben gelip sizi nasıl aramıza alayım nasıl bir şeyler paylaşayım bu sadece dosya değil nasıl bir bağ kuralım arkadaşlık, dostluk kuralım?
Her gün böyle tipler geliyor her gün bunlarla uğraşıyorum s*klemiyorum bir yandan baya eğleniyorum ama şu yazdığım örneklere yada daha dışında kalan tonla olaya ama bir yandan da üzülüyorum sizin düzgün insanların haklarına giriyorlar belki aranızdaki bir kişi emeğe saygı gösteren, bir şeyler öğrenmeye çalışan doğru düzgün birisidir.

Bakın bir örnek daha vereyim size dün biri gelmiş foruma konu açıyor sözde paylaşım yapıyorum ayağında forumdaki aynı konuları alıp tekrar açıyor yada ne bileyim oradan buradan bulduklarını yapıştırıyor. Hiç bir özen göstermek yok aldığı gibi yapıştırıyor ve gizlemiyor bile herkes görüyor onun için önemi yok çünkü tek isteği var "Yeni Üye" rütbesinden kurtulup "Normal Üye" olmak ve erişemediği içeriklere erişmek, editörleri kullanabilmek ben bunu forumdan uzaklaştırıyorum. Gelip bana yok efendim PENTAGON mu burası yaptığın iş mi söyle mi böyle mi?

Buraya gelip her konuya "teşekkürler" yazıp hiç bir yardım konusuna yorum atmayıp, hiç bir paylaşım yapmayıp kendine müslüman takılan insanları ben niye tutayım forumda. Senin forumdakiler için bir faydan var mı? Bir kişiye yardım ettin mi yada bir şey paylaştın mı?
Bak şunu yazan bir tayfa mevcut
- benim hiç bir bilgim yok ne paylaşayım neye yardım edeyim?
- be kardeşim senin foruma üyeliğin onaylanmış 3 aydır forumda aktif takılıyorsun 150 tane mesajın var hepsi de "teşekkürler" üzerine senin bu 3 ay içerisinde hiç mi bir şey öğrenemedin hiç mi eline dosya geçmedi hiç mi bir şey yapmadın? En küçük bir bilgi öğrendiğinde paylaşım yapayım yada bak şunu yaptım birilerinin işine yarar yada ne bileyim ben şurada hata aldım çözdüm başkası hata alırsa buradan çözdün diye hiç mi düşünmezsin.
Ben bunu forumdan uzaklaştırınca gelip küfrediyor atar gider yapıyor. Küfür etmeyenlere bunu anlatıyorum daha sonra söyle demeye başlıyor.
- tamam ben bu saatten sonra paylaşım yapacağım üyeliğimi aktifleştir tekrar aç.
- ben söyleyince aklına geliyor açsam yapacak sanki ne paylaşımlar yapacak görmeniz lazım.

Bu insanlara rağmen sizi foruma nasıl alayım yada sizin foruma gelip sadece "teşekkürler" yazmaktan ibaret olmadığınızı nasıl anlayayım?
Forumdaki çoğu konuyu kapattım sebebi ise değer vermiyorsunuz bir şeyler katmıyorsunuz.
Dün sıfırdan tüm KO.exe paylaşımlarını açacaktım sadece foruma özel hale getirip ASM paylaşımlarını dahi açacaktım onun için uğraşıyordum böyle andavallar çıktığı için hevesim kaçtı bıraktım niye paylaşayım moduna geçtim.
Neyse anlayacağınız böyle bir sürü olay var. Ben işin içinden çıkamıyorum bu işin içinden ki konu başlığını ona göre yazdım nasıl yapalım nasıl edelim diye size soruyorum. Üyelikleri paralı mı yapalım illa para verdikleri bir şeye mi değer göstersinler yada sınıf ayrımı getirip ona göre mi muamele yapalım.
Derseniz ki hiç alım yapmayalım bu şekil devam edelim biz bize ona da razıyım. Çünkü forumun gider paraları benim cebimden çıkıyor hiç bir geliri olmayan bir forum sadece bir şeyler katalım size diye uğraşıyorum eğer ki böyle gidecekse cidden razıyım ben yine giderlerini öderim isterse gelişmesin forum isterse para gelmesin umurumda değil.

Konu altında görüşlerinizi belirtirsiniz baya uzun bir sitem oldu benim için de buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.
Anlayışınız için ayrı teşekkürler.

haklısın reis

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...