Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
OzkanOzdemir

Forum üyelik alımları hakkında bilgilendirme!

Önerilen Mesajlar

Admin

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda forum ile ilgili uzun süredir düşünce içerisindeyim ve bunu sizinle paylaşmak istedim.

Biliyorsunuz ki KODevelopers forumunu açma amacımız piyasada bulunan dolandırıcıların önüne geçme ve bilgi edinmek isteyenlere az çokta olsa elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışmaktı. Daha doğrusu bu amacın temel kaynağı aslında bendim ve diğer yönetici arkadaşlarımı bu işin içine sürükleyen, onları bu işe ikna eden kişi bendim. En başta güzel bir ortam kurma çabası içerisindeydim ve herkesin olduğu gibi benimde bir hayalim vardı ileriye dönük düşüncelerim vardı. Bunu üzülerek söylüyorum ki artık o düşünce yapısına ve hayale sahip değilim.

Forumun açılışından şuana kadar geçen zaman içerisinde hayallerim günden güne umutsuzluğa dönüştü ve artık içimdeki son ışıkta söndü. Bunun sebeplerine birazdan değineceğim ama ilk öncelikle buradan bir heves ile başladığımız şu işe benim iyi niyetime güvenerek sürüklenen ve zamanını harcayan yönetici arkadaşlarımdan özür diliyorum. Çünkü bana güvendikleri için ve arkamda durdukları için bir şeylerin değişebileceğine onlarda az da olsa inandı. Ben her zaman bilgi edinmekten yana ve bir şeyler ile uğraşmaktan yana oldum. Bu kişiliğimi sizlerde de görebilirim ve ileriye dönük güzel şeyler çıkartabilirim sanmıştım yanılmışım. Özür dileme sebebim işte budur.

Bu hayalin günden güne nasıl yok olduğunu anlatayım. Forumu ilk açtığımız zaman konu anlatımlı içeriklere özen gösteriyor ve hazır paylaşım vermekten çekiniyorduk. Foruma üye geldikçe bizimde bilgi paylaşımımız daha da yoğunlaşıyordu. Söyle bir husus vardı ki yaptığımız bilgi paylaşımlarını temel edinemeyecek insanlar mevcut. Ne kadar forum içerisinde temel edinmesi hakkında konu açsan da anlatım yapmadan anlayamayacak insanlar var. Herkesin anlama ve öğrenme olayı farklıdır. Biri görsel olarak bilgiliyi alır biri okuyarak alır biri deneyimleyerek alır. Skype üzerinden yaptığım programlama derslerini biliyorsunuz bilgimin yettiği kadar 4-5 saat boyunca da olsa ders vermişliğim vardı. En başta burada başladı aslında ekran paylaşımında sesli olarak anlatım yaparken KO dosyaları üzerinden de örneklendirme yapıyor ve burada bu konu böyle işlenmiş. Client tarafından anlattığımız konu böyle kullanılmış gibisinden yada Server tarafında burada kullanmışız gibi anlatımlar yapıyordum. Bu anlatımlar içerisinde ekran paylaşımında video çeken veyahut ekran resmi alıp benim sıfırdan yazdığım Server dosyalarının kaynak kodlarını kendi sistemine kopyala yapıştır yapmaya çalışan ve bu içerikleri satmaya çalışan kişiler oldu. Kullanamadığı sıfırdan yazılmış ortalıktaki Server dosyalarıyla alakası olmayan kod satırlarını, sistemi tamamen farklı olan kod satırlarını kullanma ve satma çabasına girdiler. Yaptığım anlatımdan sonra devam etmek isteyen veyahut anlatımda anlamadığı yer hakkında soru sormak isteyen dahi yoktu. Buradan anladım ki kimse öğrenmek istemiyor ama forum içerisindeki anlatım ve içerik paylaşımlarına devam ettik yine bir umut ile.

Bizimle hiç bir şekilde iletişime geçmemiş ve öncesinde hiç bir muhabbetimiz veyahut husumetimiz olmayan insanlar bizim yaptığımız paylaşımları başka forumlara aktarmaya başladılar. Burada emin olun abartma yok öncesinde hiç bir iletişimimiz yok sadece öylesine bunu yapıyor ve bizi kötülüyorlar ayrıca paylaşımları aktarıyorlardı. Bunu engellemek amaçlı foruma üyelik onay sistemi getirdik ve önüne geçmiş olduğumuzu sandık. Foruma üyelik onayı getirdiğimiz halde forum içerisinden bu şahsiyetsiz insanlara içerik veren kişiler hatta üyeliğini veren kişiler oldu. Bunları da uzaklaştırdığımız ve forumdaki herkesi uyardığımız zaman artık böyle şeyler ile karşılaşmadık. Daha sonrasında forum içerisinde aylarca yardım isteyen sadece Teşekkürler yazan kişiler kendilerine forum açtılar ve bizim forum içeriklerini aktardılar. Bunlar ile de uğraşmış olduk.

Daha bunlar gibi nelerini yaşadık ve hepsiyle uğraştık. Peki sebebi neydi sırf düzgün bir ortam sağlayabilmek hayalimi gerçekleştirebilmekti. Yönetici arkadaşlarım bunu hep dile getirdiler deli gibi uğraşıyorsun üyeleri tek tek inceliyorsun uğraşmaya değmez etmez diye ama ben hep uğraştım.

Şimdi gelelim diğer konuya foruma üyelikleri onaylı hale getirdik. Onay süresine takılan ve kabul etmediğimiz kişiler oldu bunların sebepleri ya forumdan daha öncesinden uzaklaştırılmıştır ya bilgilerini yanlış, eksik olarak vermiştir yada başka forumda takılıyor ve oralara para yatırıyor bizim forumumuza katkısı olmayacaktır.
Foruma üye sayısı günden güne arttı baya bir ilerleme katettik ama gel gelelim herkesi foruma almıyorduk.
Bu foruma almadığımız kişiler öyle şeyler deniyorlardı ki arkadaşının üyeliğini alıyordu yada arkadaşı üzerinden üye olmaya çalışıyordu ama yakalanıyorlardı.
En son artık fayda etmediğini anlayıp para teklifinde bulunmaya hatta üyelik için boş reklam almaya çalışan oluyordu ki halen oluyor.

Bakın o kadar uğraşmama rağmen şunu anladım.
Bu ortama gelen birisi öğrenmek için gelmiyor şuan forumda olan kişilerde öğrenmek yada kendine bir şeyler katmak için gelmiyor. Bunu isterseniz inkar edin rezil ederim hepinizi çünkü ben hiç bir konuşmayı silmeyen birisiyim. Bu ortama başladığımdan beri olan konuşmalarını tutan MSN konuşmalarının yedekleri dahi olan birisiyim. Benimle iletişime geçen kişilerin çoğu Server açmak istemediğini, para kazanma amacının olmadığını ve bir şeyler öğrenmek istediğini söyledi. En başta sorular soruyor anlatıyorsun ediyorsun oyuna girecek kadar dosyaları ayarladığı zaman ya dosyaları satmaya çalışıyor yada dosyalar ile Server açıp para kazanmaya çalışıyor.

Bu yetmezmiş gibi foruma üye olarak almadığımız kişiler diğer forumlardan dolandırılıyorlar ve bana gelip dolandırıldığı halde para teklif ediyor ve üyelik onayı almaya çalışıyor. 2-3 kişi değil böyle gelen herkes bu şekilde geliyor.
Peki amaçları ne bunların neden bu kadar para verme peşindeler niye dolandırıldıkları halde hala para vermeye çalışıyorlar?
Tek sebepleri var 2-3 kuruş vereyim zengin olayım bu işte para var gözüyle bakıyorlar.
Onların verdikleri paralar hiç umurlarında değil çünkü daha yüksek paralar kazanacaklarını düşünüyorlar.
Bunu yapanlar var yüksek paralar kazananlar var ama gel gelelim hak hukuk ile değil dolandırma hile hurda ile bu hale geliyorlar.

Arkadaşlar ben bunların önüne geçerim kahraman olabilirim diye düşündüm ama emin olun yapılmıyor.
Ne kadar çaba gösterseniz de bunların soyu sopu tükenmiyor.
Şuan foruma üye olanların %70'i para teklif ediyor ve diğer foruma verdiği parayı düşünmüyor.
Bakın gün içerisinde kaç kişi geliyor üyeliğimi onaylayın içerik almak istiyorum Server açmak istiyorum bir şeyler öğrenmek istiyorum diye ama hiç kimse ne bir şey öğrenmek istiyor ne de bir şey paylaşmak istiyor buna sizlerde dahilsiniz.

O kadar süre geçti sadece "teşekkürler" diye mesaj atan kaç aylık üyeler var bir tane paylaşım yapan yok. Forum açıldığından beri burada olan ve her şeyi buradan edinen kişilerin bir tane paylaşımı yok. Buradaki bilgiler ile aldığı yardımlar ile Server açan ve üstüne üstlük bu durum hakkında hava atan ben şu kadar para kazandım gibisinden ve bir kişiye bile yardım etmeyen insanlar var.
Para kazanma arzusu var herkeste başkasını düşünme değil. Eline bir bilgi veya dosya geçtiğinde satmaya çalışma başkasına vermeme çabasındasınız. Bu durumu düzeltecek kişi ne benim ne başkasıdır.
Bu yüzden ileriye dönük olarak forum hakkında son yapacağımız bir değişiklik olacaktır.
Şuana kadar söylediğimiz paralı üyelik sistemine karşı olduğumuzun tam tersine artık paralı üyelik sistemini getirmeyi düşünüyorum yada bundan sonra foruma üyelik alımını kapatmayı düşünüyorum.
Son olarak şunu belirtmek istiyorum burada gelip bana fakir edebiyatı yapmayın yok biz öğrenmek istiyoruz yok para derdimiz demeyin ok yaydan çıktı gözünüzün yaşına bakmam rezil ederim o yüzden insan gibi düşüncelerinizi söyleyin. Forumun gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz neler yapalım paralı üyelik sistemini getirelim mi başka önerileriniz var mı?

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Öncelikle ne deseniz haklısınız ki emeğiniz var.Ve Ne yaparsanız yapın ister paralı üyelik ister farklı bi sistem niyeti kötü olan yapacağını yapar bence önce bi yol izlenmeli paylaşmak ve öğrenmekten uzak kişiler tek tek uzaklaştırılmalı önce çürük elmaları ayıklamalı zamanla daha güzel bi ortam yaratılmalı mevcut kişilerden sonrasında referans sistemi getirilmeli referans olunan kişinin hatasından dolayı olanında hesabı askıya alınmalı.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Uzunca ve hakli bir yazi olmuş.Ben bu foruma ilk uye oldugum zaman ufak da olsa pvp acmayi dusunen ama sonradan vazgecip arada foruma giren birisi oldum, acilan konular da dikkat ceken bir paylasim oldugun da ,neymis diye bakmaktan oteye gitmis degilim.
Bahsettigin video derslerde ben de vardim, dedigin gibi ornek gosterdigin kaynak kodundan, kod calacak kadar yozlasmis bir canliya insan bile denemez.

Bahsettigin diger konu ise , surekli armut pis agzima dus diyen kisiler, evet sirf bu yuzden yarisindan fazlasini bitirdigim item editoru, daha sonradan amacladigim lua editor projesini ,cop gibi kenara attim.
Bunu yaparken kendime tek sordugum sey, ugrasmaya deger mi .? sorusu oldu.
Evet cidden dedigin gibi ugrasmaya degmez, neden peki.? Benim gibi sifirdan hem kendini gelistirip hem de foruma bir paylasim yapmayi amaclayan insandan once, elindeki var olan bilgiyi kendine saklayanlarin bir seyler paylasmasi gerekiyor.

Yardimlarla bir bilgi birikimine gelen insanlarin forumda resim vb seyler paylasarak sadece ego tatmini yapmasi benim gibi insanlara o neden sorusunu sorduruyor.


Parali olsa dahi gene duzelmez , cunku sistem paylasim yapmaya itmiyor.
Bakin benim gibi bir uye bile belli bir paylasim yapmadan forumda rahat gezmemeli.

Parali olsun ama kesinlikle ekstra paylasim yaptirmak zorunlu olsun.
Client- Lua - DB - Src - gibi bir cok konu belirlensin.
Maxim adli uye forumda paylasim yapmadan , baska paylasima bakma hakkina sahip olmasin.
Bu yetkiler, sureli olsun, Client modlayan birisinin emegine ayri, Editor yapan birinin emegine ayri sureler verilsin , puanlama sisteminide siz yapin.
Boyle bir sistem olmasi sart aksi halde , forum hic bir sey bilmeyen birisinin 20xx dosyalarini kurup, GM nasil olacagim demesinden oteye gidemez.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Maxim'e katılıyorum. Eklemek ıstedıklerim şunlardır.

- Paralı uyelık sıstemı olmalı bence ben bır cacık dan anlamıyorum paylasım da yapamam ama bu ısı de ogrenmek ıstıyorum dıyen bırısı paralı uyelık almalı ve ben parayı verdım dudugu calarım seklınde erışım saglamamalı aksıne ogrendıkce ve ogrendıklerını paylastıkca dıger konulara erışebılmelıdır.
- Aktıf forum uyelerıde bılgıdı , ögrendıgı konularda paylasım yapmadan başka konulardaki içeriklere hemen ulaşamamalıdır
- Ben bu işi bılıyorum kardeşım dıyen bırısı de örnek verıyorum lua konusunda ıyıyım dedıgınde lua paylasımları konusuna bıldıgını ıspat edecek sekılde bır konu açtıgında yada paylasım yaptıgında kendını ıspatladı ıse uyelıgı aktıf edılıp uyelıgı aktıf hale getırılebılır.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...