Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
Maxim

Yardim Konularinin Duzenlenmesi

Önerilen Mesajlar

Oncelikle herkese iyi gunler.Forum da bir cok yardim konusu acilmakta ve forumu sadece yardim almak icin kullananlarda olmaktadir.
Ben suan herhangi bir Gelistirme isi yapmadigim icin yardim bolumunu kullanmiyorum ama bilme ihtimalimin oldugu , fikir yurutebilecegim bir konu gorunce fikrimi belirtip destek olmaya calisiyorum.
Tabiki burada herkese bunu soylemiyorum ama Yardimlarin ,yetersizligi ve kalitesizligi ortada.
Gelelim benim gordugum genel sorunlara.
1.) Yardimlarin alanlarin genelde hic bir sekilde gelisim gostermeye caba sarfetmemesi.
2.) Yardim edenlerin, kritik konular da istekli davramamasi.
3.) Uyelerin forumu bir bilgi paylasim noktasi gormemesi
4.) Yardim alanin , yardim edenin tek ortak amacinin , yav su dosyalari emekler hale getireyim de , paranin gozune vurayim.
5.) 4.Maddeden oturu , potansiyel rakiplerin ayagina celme cakma , gormezden gelme.

Bu maddeler uzar gider aslin da bu sorunlar bu forumun devil tum pvp sisteminin hatta ulkenin sorunlari.

Peki benim onerim ne olacak.Belki kabul gorebilir , belki forumun mantigina ters gorunebilir ama ben sadece YARDİM konularini gormekten sikildim.Forum da yasadigi bir sorunun nasil cozdugunu anlatan bir konu yok denecek kadar az.Şunu yapinca şu olacakken şu oluyordu ama ben bunu şu sekilde cozdum .İste bu yok , neyin neden olacagini tahmin edecek yapi gelismemis, sebebi ise balik tutmayi ogret bana deyip , sadece balik nasil tutulur gosterilmis , al sen yap denildiginde ise bir kere daha goster denerek anlik sorunlarin ustesinden gelinmis.
Ben programlama biliyorum yada gelistiriciyim demiyorum ama gorunen koy de kilavuz istemiyor.

Benim onerime gelirsek.

Bundan sonra Yardim almanin ve ozellikle yardim etmenin bir degeri olmasi gerekiyor.Bu sebeple.
Foruma ek bir ozellik getirilmesini talep ediyorum.
1.Yardim veya baska bir isimle ,Profillere Puan turu eklenmeli.(REP gibi)
2.Yardim konusu acmak icin belirli bir puan ile konu konu acilmali.
3.Sorunu cozulen kisi konuda 1 kisiye puan verme hakkina sahip olmali
4.Adminlerin ise paylasimlardan yardim konularina denk geldikce puan almayi hak eden kisilere puan verme yetkisi olmali.
5.Suistimal edenlerin forumda yeri olmamali.
6.Ornegin 1 puana 1 konu acarken ,10 puan verip Konuyu one cikartma , Profesyonel olarak admin destegi gibi ozellikle olmali, Admin herkese yardim etmeli ama Gecmisde harcadigi emegi fazla olanin isi daha hizli cozume kavusturulmali.

Sonuc olarak boyle bir sistem,Hali hazirda sadece yardim konulari acilmakta bu yolla yardim almak icin yardim etmenin zorunlu olmasi birseyleri degistirebilir.Bu konu hakkinda su olursa daha iyi olur diyen varsa fikrini yazabilir.




Seneler once bir buyugumun bana soyledigi seyi yazayim cogu kiside muhtemel biliyordur.

Ben de 1 Lira var, Sen dede 1 Lira var simdi biz bunlarin takas yapsak gene elimizde 1 Lira olacak
Simdi Bende 1 Bilgi var , Sen dede 1 Bilgi var , simdi biz bunlari takas edersek ikimizdede 2 bilgi olacak.Buradan yola cikarsak, paylasilan bilgi sizden birsey goturmez, aksi halde paylasilan bilgi size cok sey kazandirir.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
Admin

Merhaba @ Maxim, açtığın konu için ve sunduğun öneri için sana teşekkür ederim.
Güzel bir düşünce içerisindesin ama bu senin verdiğin öneriyi zaten ben düşünüyorum.
Sadece benim web tabanlı bilgimin olmaması kısıtlıyor, tamerin ve mustafanın da bu sıralar işleri olduğu için böyle bir sisteme odaklanmada sıkıntı çekiyoruz.

Forum içerisindeki durumdan söz etmişsin ona da söyle bir cevap verebilirim.
Bahsettiğin gibi parasal olarak baktığı için herkes o eski zamandaki yani bizim zamanımızdaki uğraş şuan hiç bir kimse de yok sanki atomu parçalıyorlarmış gibi kod yazamadıkları halde götü boklu yazdıkları yada eline geçirdikleri bir şeyi ortaya koymaya paylaşmaya korkuyorlar.

Eğer ki forumun son zamanlardaki işleyişinden anlamışsanız biz gerçek anlamda sıkıldığımız için artık forumla ilgilenmiyoruz. Üye onaylarında bile açık konuşmak gerekirse 200 tane onay bekliyor ama hiç birini onaylamıyorum veya bakmıyorum.
Yeni biri konu açtığında gözüme çarparsa verdiği bilgiler kontrolünde üyelikleri onaylanıyor yoksa hiç bir şekilde artık üye alma gibi bir düşünce içerisinde değilim.
Sebebine gelirsek forum içerisine aldığımız bazı insanlar burada kendilerini çok iyi biliyorlar "kendine müslüman" veya "aç gözlü" takıldıkları için bizi veya beni soğuttular ve o forumu açarken ki hevesim artık yok.

Bunların soğutma sebeplerine gelirsek;

1) Yine senin bahsettiğin gibi yardım konusu açıp ama foruma hiç bir katkısı olmayan sadece dosyaları düzeltmek bencilliğini düşünenler var. Hani tonla konu açmışsın yardım olarak sana geri dönüş yapılıyor anlatım yapılıyor sende öğrendiğin veya aldığın yardım ile çözdüğün sorunun hakkında git konu aç başkalarına yardımcı ol değil mi?

2) Foruma gelen üyelerin genel bir çoğunluğu ortam kurmak yada kendini geliştirmek amaçlı gelmiyor. Server açayım ortalıktaki dosyalar ile götü boklu olsun ne olursa olsun fark etmez. Bak bu forumda benim Server dosyalarımda kullanacağım paylaşımlar var sadece "teşekkürler" yazayım yeter.
Veyahut forumdaki üyelik isteyen programlara erişim sağlamak amaçlı geliyorlar.
Her gün tonla mesaj alıyorum, üyeliğimi onaylar mısınız şuradaki ASM patchini almam gerekiyor yada PENTAGRAM TBL Editörü kullanmam gerekiyor.
Şunu diyen var bak;
- Kardeşim foruma üye oldum onaylar mısın? PENTAGRAM TBL editörü indireyim ondan sonra istersen banla forumdan bana sadece o lazım.
Bu arkadaş bilmiyor ki üyelik kontrolünde banlıysa editörü kullanamaz diye bir sistem var.

Ben açık ve net söyleyeyim yaptığım paylaşımlardan ötürü cidden pişmanım ve bundan sonra ne paylaşım yapmayı yada yardım etmeyi düşünüyorum. Çünkü bizim insanımız kendini akıllı sanan ama aslında aptallığın en önde bayrak taşıyanı olduğu için ayrıca karşıdaki kişiyi salak durumuna koyduğu için beni soğuttu.

Kusura bakma da ben götümü yırttım bakın arkadaşlar yardım konusu açıyorsunuz yardım eden kişiye teşekkür edin, "Teşekkür" buttonunu kullanın yada gördüğünüz hataları, aldığınız yardımda çözdüğünüz sorunu gidin konu açın anlatım yapın başkası da yararlansın. Her neyse kısacası durum şu ne sen bu durumu düzeltirsin ne de biz bu böyle gider. Bu ortamın kahramanı olamayız imkanı yok kurtarmaya değecek insan yok burada ben bunu anladım. Kolay gelsin.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.İsin sonunda gene kaybeden kendileri olacak, bastan sona kadar haklisiniz.Aslinda burada ogrenecekleri bilginin sadece ko ile sinirli olmadigini , para kazanmak istenildigi taktirde onlerine bir dunya firsat cikacagini ogrenemediler.Sirf bu yuzden ogrendikleri bilgiyi dogru duzgun urune dokemiyorlar.Kafayi KO ile bozduklari icin de her gelistirici Dusman oruluyor.Ornek gelen mesajlara fazla bile dayanmissiniz.Bu sabri arttiracak forum ici aktivite malesef yok , olmayincada bir gun kullanicilar sitenin offline duruma gecmesi sonrasi ne yardim isteyecek birileri nede bu isi gonul rizasi ile yapacak kisi bulacaklar.Yardim isteyecekleri herkes , kendileri gibi para kazanmayi hedefleyen insanlar olacak.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...