Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
the1

MOBİL OYUNLAR NASIL YAPILIYOR?

Önerilen Mesajlar

Günümüzde telefon kullanıcısının artması ile birlikte mobil oyunlar oyna dünyasına olan ilgi de çok büyük oranlarda artış gösterdi. Araştırmalar doğrultusunda mobil oyun sektörünün değeri 77 milyar dolara erişecek.  Durum böyle olunca da mobil oyun yapmak gayet önemli hâle gelmiş oldu. Mobil oyun yapmak isteyenlerin işe nereden başlayacağını bilmeyenler için mobil oyun nasıl yapılıyor sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Şunu da belirtelim bu iş için ücretsiz eğitim veren yerlere başvuru yapabileceğiniz yerlerde bulunmaktadır.

Mobil oyunlar oyna dünyası her geçen gün daha çok büyümeye devam etmektedir. Konsol ve PC oyunlarından daha fazla satan mobil oyunlar, özellikle de saldın günlerinde eve kapanan kişiler için günlük yaşamın önemli bir parçası oldu. Durum böyle olunca halihazırda mobil oyun yapmak isteyen kişiler bu süreci kendileri için birer fırsata dönüştürdüler.

Bundan dolay da mobil oyun yapmak isteyip de fakat işe nereden başlayacağını bilmeyenler için, işlerini kolaylaştırmak adına ve ufuklarını açmak için bu yazıyı hazırlıyoruz. Böylece mobil oyun yapmak için başına geçtiğiniz de en azından kısmi de olsa kendilerine bir yol çözebileceklerini inanmaktayız.

Adım adım mobil oyun yapımı

Mobil oyun nasıl yapılıyor adım adım yazalım;

·         İlk olarak kendinize bir plan yapın

·         Yaptığınız plana uygun bir oyun motoru seçin

·         Size uygun programlama dilini öğrenin

·         Daha sonra projenize başlayın

·         Görselleri hazırlayın

·         Oyunu özelleştirin

·         En son oyunu serbest bırakın

 

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...