Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
kimbuadam

Pazaryon.com Online Alışverişin Yeni Adresi

Önerilen Mesajlar

 

Mikrodalga Fırın

Yiyecekleri ısıtmak için mikro dalgaları yani radyoaktif dalgaları kullanan bir fırın türüdür. Mikrodalga pişirme fikri ilk kez Spencer tarafından keşfedilmiş ve 1945'te yıllarda başlamıştır Spencer radyo dalgaları ile ilk deney yaparken cebindeki çikolatanın erimesi ile birlikte mikrodalgadaki enerjinin yiyecekleri ısıttığını fark eder. 1947 yılında ise bu buluşunun patentini alır ve ilk mikrodalga fırını 1.8 metre boyunda 340 kilogram ağırlığında tasarlar. 1947 yılında mutfak eşyaları üreticisi olan Raytheon şirketini Radarange ismi ile duyurur. Gerek fiyatının çok yüksek oluşu gerekse de büyük bir buzdolabı boyutunda olması nedeniyle ticareti pek ilgi görmemektedir. Evlerde kullanan ilk mikrodalga fırınlardır.

Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinesi tarihçesi günümüze gelene kadar milyonlarca özellik kazanmıştır. Şuan ise onlarca özellikte çamaşır makinesi bulunmaktadır ve birçok özelliğe sahip olan bu çamaşır makineleri ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanı sıra hangisini tercih edeceğimiz noktasında da kafamızı karıştırmaktadır. Günümüzde 5 kilo ile 12 kilo kapasitesinde farklı niteliklere sahip çamaşır makineleri üretilmektedir. Ortalama ve ideal kapasite olarak 8 kilogram kabul edilmektedir.

Bulaşık Makinesi

Bulaşık makinesi kullanıcı tarafından başlatılan temizleme moduna bağlı olarak 1 ila 5 kez soğuk su çekebilen aktarılan sıvı deterjan ile yumuşatıcı filtreleme elemanında basınç altına geçirilen ısıtma sonrasında sepetlerin üzerinde yer alan su hortumlarıyla bulaşıklara su aktarılır.  Ayrıca bulaşık makinesinin hızına bağlı olarak temizleme süresi ve yıkama kapasitesi de değişiklik göstermektedir.

Ocak

Ocak mutfakta kullanılan ürünler arasında belki de en önemlilerinden biridir. Özellikle her evin mutfağının en temel ihtiyaçları arasında ocaklar yer almaktadır. Bu ocakların günümüzde birçok çeşidi bulunurken ev tipi ocaklar dayanıklı malzemelerden üretilmektedir. Bu ürünler zaman zaman bakım isteyebilir.

 

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...