Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
cc_developer

Anlaşmalı Boşanma Nedir? Nasıl Açılır?

Önerilen Mesajlar

Anlaşmalı boşanma evliliği en az bir yıl süren eşlerin birlikte mahkemeye başvurmasıyla ya da bir eşin açacağı davayı diğerinin kabul etmesiyle gerçekleştirilebilir. En temel şart TMK md. 166'da belirtildiği gibi evliliğin bir yıldan uzun sürmesi şartıdır. Anlaşmalı boşanmak isteyen eşlerin anlaşmalı boşanabilmeleri için protokol düzenlemeleri gerekmektedir. Protokolde boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hakkında bir düzenleme olması asgari zorunluluktur.

Boşanmanın mali sonuçları nafaka, tazminattır. Çocukların durumu ise velayetin hangi eşte kalacağı ve velayeti kendisine verilmeyen eşin çocuk için diğer eşe vermesi gereken iştirak nafakasıdır.  Eşler kendi mali durumları hakkında bir talepleri olmasa da olmadığı hususunu protokole yazmalıdır. Hakim çocuğun durumunu protokolden bağımsız olarak değerlendirerek protokolde yazılandan farklı bir karar verebilir.

Anlaşmalı boşanma eşlerin en son 6 aydır birlikte yaşadıkları yer Aile Mahkemesinde açılabileceği gibi eşlerden herhangi birinin ikametgah adresindeki Aile Mahkemesinde de açılabilir. Boşanma avukatı yardımıyla bu sürecin daha hızlı ve hatasız yürütülmesi ise eşlerin hukuki yararlarının gözetilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: https://leventsamgar.com/anlasmali-bosanma-davasi-nedir/

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...