Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
Kalavun54

İthalat Yapmanın Koşulları Nedir?

Önerilen Mesajlar

 

İthalat yapmanın koşulları ve bu kurallara nazaran değişken kuralları vardır. Zira bir mal almak, hayli kolaydır. İhracata oranla kolay olan İthalat için gerekli olan tek şey para oluyor zira. Paranız var ise her yerden her eseri alabiliyorsunuz. Yalnızca belli ithalat vergileri ile süreç daha denetim edilebilir bir hal alıyor. Bu yüzden de rahatlıkla her şeyi satın alamıyorsunuz. Pekala ancak ithalat yapmanın kuralları nelerdir? Gelin bir de bu mevzuya göz atalım. Bildiğiniz üzere bütün yeni duyuruları kendinize nazaran kullanabilirsiniz. Daha rahat, daha tesirli ve yeniliklerin tamamını aktüel olarak kendinize nazaran kullanabilirsiniz. Her türlü şimdiki seçimi ve beklentiyi daha rahat ve faal olarak sitemiz üzerinden görebilirsiniz. Artık başka koşullara göz atalım birlikte.

İthalat nasıl yapılır? İthalat İşlemleri!
İthalat süreçlerinde değerli olan satın alacağınız eseri gerçek ülkeden almanız oluyor çoklukla. Ülkeye getireceğiniz her şey için farklı bir belgelendirme ve vergilendirme durumu karşımıza çıkıyor. Bu yüzden de yalnızca vergi ödemek kâfi olmuyor. Ekstra olarak eşyanın usulüne ve durumuna nazaran gerekli evrakların da hazırlanması gerekiyor. Ayrıntılı olarak her eşyanın ve eserin durumuna, tipine ve yapısına nazaran doküman düzenlemeniz ve müsaade dokümanı çıkarmanız gerekiyor.

İthalat yapmanın kuralları gelerek olarak müsaadeye tabi olmakla başlamaktadır. Yani bir biçimde şirket kurmanız gerekiyor. En temelden anlatırsak süreç bu türlü başlıyor. Eşyanın yurda girişiyle ilgili yasaklar, kotalar ve ihtisas evrakları çok değerli oluyor. CE dokümanı konusu ve aktüel ayrıntıları da bu süreçlerde inceleyebiliyor ve karşımıza çıkarabiliyorsunuz. İthalatla ilgili aklınıza gelen bütün ayrıntıları ve süreçleri de bu çalışmalarla kullanabiliyor ve organize edebiliyorsunuz. İthalat yönetmeliğine baktığınız vakit bu bilgileri rahatlıkla görebiliyorsunuz.

İthalata başlarken hangi dokümanlar gerekiyor?
İthalat yapmak için eşyanın ülke dışından vergileri ödenerek getirmeniz gerekirken, Kati süreçle bu eserlerin evraklarını çıkartmanız gerekiyor. Süreksiz ithalat üzere durumlar da bu bahiste karşımıza çıkıyor. Bir eşya ülkemizde kalınca personellik görecek ve yeni bir biçim halini alacak ise bu mevzuya dahilde sürece rejimi deniyor ve yeni bir yapı ile farklı müsaade alınıyor. Aslında burada kıymetli olan mevzu, hangi eseri ne kadar ve ne formda getireceğiniz oluyor. Ham husus alıyorsanız örneğin ekseriyetle dahilde sürece rejimi kapsamında eser alıyorsunuz.

İthalata birinci başlarken ekseriyetle eşyanın GTİP bilgisine bakmanız gerekiyor. Bu bilgiler ve numaralar dahilinde gereksinimlerinize yönelik seçeneklere de çarçabuk erişebilirsiniz. Eşyanın ticari ismine baktıktan sonra tarifeler ve sınıflandırmalarla ilgili çok daha net bilgi edinebilirsiniz.

Adım adım ithalat yapmak için gerekli olan doküman yapılarını bu halde görebilir ve ön plana çıkarabilirsiniz. Eşyanın ismini, ticari ismini ve öbür formda nasıl geleceğini dokümanlarla denetim ettikten sonra çabucak o iş için gerekli olan evrakları bulmanız gerekiyor. Sitemizde en şimdiki bilgileri mevzuat çerçevesinde görebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Gtip numarası ile zati her türlü yeniliği ve beklentiyi online olarak kullanabilirsiniz.

Kaynak: https://ihracatnedir.com/ithalat-yapmanin-sartlari-nedir/

 

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...