Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
Kalavun54

Tüp Bebek Fiyatları

Önerilen Mesajlar

 

Anne baba olma hayali kuran fakat bazı sağlık sorunlarından ötürü doğa yolla anne baba olamayan çitlerin imdadına tüp bebek tedavisi yetişiyor. Tüp bebek tedavisi görmeyi düşünen çiftlerin akıllarında tüp bebek nedir, tedavisi nasıl olur sorularından farklı olarak bir soru daha oluşuyor. Bu soru da tüp bebek tedavi ücretinin ne kadar olduğu sorusu.

 

Tüp bebek fiyatları tedavi görmek için seçtiğiniz yerden yere farklılık gösteriyor. Tedaviyi bir özel hastanede görebileceğiniz gibi devlet hastanelerinde de tüp bebek tedavisi görebiliyorsunuz. Bu durum insanların aklına birçok soru oluşmasına sebep oluyor. Öncelikle tüp bebek fiyatları ile ilgili sık sorulan sorulara bakalım.

 

Tüp Bebek Tedavisi Fiyatlarında Sık Sorulan Sorular

Özel hastanelerde neden tüp bebek fiyatları değişiyor?

Tüp bebek fiyatları neden yüksek?

Devlet hastanesinde tüp bebek fiyatını SGK karşılıyor mu?

Hangi şartlarda SGK tüp bebek fiyatını karşılıyor?

SGK kaç tüp bebek tedavisini karşılıyor?

SGK tüp bebek tedavisinin hepsini mi karşılıyor?

SGK tüp bebek tedavi indirimi nasıl alınır?

SGK’nın tüp bebek desteği için neler gerekli?

Bu sorular cevabı en çok merak edilen sorular arasına giriyor. Tek tek bu soruların cevaplarını verelim.

 

Özel Hastanelerde Fiyat Değişiklik Sebebi

En etkili sebep hastaneden hastaneye kullanılan teknolojik ekipmanların farkı oluyor. Bunun dışında seçtiğiniz tüp bebek merkezinin konumu, çalışanların deneyim süresi bile değişiklik gösteriyor. Durum böyle oluna net bir miktar söylemek yanlış olur. Fakat seçtiğiniz yerlere göre farklılık göstermekle birlikte tahminen 8 ya da 10 bin lira arasında değişiyor.

 

Tüp Bebek Tedavisinin Yüksek Olma Sebebi

Kullanılan aletlerin yanı sıra, kullanılacak ilaçların masrafları bile fiyatın yüksek olmasında etkili. Çünkü kullanılan ilaçlar ülkemize yurt dışından geliyor. Bu ilaçları temin etmek oldukça pahalı olmasına sebep oluyor.

 

Devlet Hastanesinde Tüp Bebek Tedavisi Yapılıyor Mu?

Devlet hastanelerinde tüp bebek tedavisi görmek tabii ki de mümkün. Ayrıca uygun şartları taşıdığınız ve rapor çıkarttığınız sürece indirim hakkı bile alabiliyorsunuz. Bu raporun şartlarını aşağı da tüp bebek SGK ile ilgili açıklamalarda bulacaksın.

 

SGK Ve Tüp Bebek Tedavisi İle İlgili Her Şey

Maddi durumu özel bir merkezde tedavi görmeye yetmeyen her çiftin ilk aklına gelen SGK oluyor. Fakat SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılamak için şartları var.

 

Heyet raporu.

Mevcut evlilikten çocuk sahibi olamamış olmak. Kalıtsal hastalığa sahip bir çocuk varsa geçerli değil. Sağlıklı bir çocuk sahibi olmak isteyenler için bu şart geçerli değil.

Kadının 23 yaşından büyük, 41 yaşından gün almamış olmak lazım.

Eşlerden birisinin mutlaka en az 5 senelik SGK’lı olması ve 900 gün prim gününe sahip olması gerekiyor.

Bu şartları gören herkesin aklında ilk oluşan soru heyet raporunu nasıl ve nereden alacağı konusu. Heyet raporu almak için gerekli bazı şartlar var. Bunlar;

 

En az 15 gün arayla yapılmış sperm testinde spermin ileri hareket sayısının 5 milyondan az olması.

Tedaviye cevap vermeyi engelleyecek bir yumurtlama ya da hormonal sorunun olmaması.

Kadında tüp tıkanıklığının saptanmış olması.

Eğer bu şartlardan hiçbirine uymuyorsanız bunun bir çözümü var. SGK ile anlaşmalı bir sağlık kurumundan son 3 yıl içinde en az iki kere iğne tedavisiyle beraber aşılama yapılmış olmalı. Bu bu tedavi sonucunda gebelik olmamış ve bunun raporunun olması gerekir. Fakat dikkat edilmesi gereken husus bu şarta bağlı en az 3 senedir evli olmak. Ayrıca bu heyet raporunu sadece SGK ile anlaşmış bir hastaneden almalısınız. Bu şartlara uyan her hastaya tüp bebek tedavisi uygulanır. İlk evliliğinden çocuğu olup şu an ki evlilikten çocuk olmuyorsa yine tüp bebek tedavisi görebilirsiniz.

 

Bazı durumlarda 3 yıllık evlilik şartı aranmaz. Bunlar; tüp tıkanıklığı, sperm sayısının 5 milyondan az olması, kadında FSH testinin 10 üzerinde olması. Ayrıca 5 yıl sigortası ve 900 gün primi olmayan kişiler, askerlik borçlanması yaparak bunu tamamlayabiliyor.

 

SGK tüp bebek tedavisinde maalesef bütün maliyeti karşılamıyor. Sadece belli bir kısmını karşılıyor.

 

Hastalardan birinci tüp bebek denemesinde 744, ikinci denemede 620, üçüncü deneme de ise 496 TL katkı payı ödüyor. Yani ilk denemede embriyo tutmazsa ikinci ve üçüncü denemede ödenen ücret düşüyor. SGK tarafından tüp bebek indirimi 3. Denemeye kadar destekleniyor. 3’ten sonrasını desteklemiyor.

 

Tüp bebek tedavisini eğer bir devlet hastanesinden değil de özel bir yerden görecekseniz mutlaka ön görüşme yapın. Fiyat konusunu detaylı bir şekilde konuşun. Fiyatı pahalı olan bu tüp bebek tedavisi fiyatı detaylı konuşmadığınız taktirde can sıkabilir. Ayrıca özel bir yerde tedavi görecekseniz mutlaka o yer ile ilgili bilgi alın. Gerekirse yorumlara bakın kafanıza yatmayan bir konu olursa arayın ve görüşün.

 

https://tupbebektedavisi.net/tup-bebek-fiyatlari/

 

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...