Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
is_for_you

Ustalık Belgesi Nasıl Alınır, Sorgulama,Sınav Soruları için Artun Belgelendirme

Önerilen Mesajlar

 

artun_logo.jpg

Ustalık Belgesi almak isteyen çalışanlara; Ustalık Belgesi Nasıl Alınır, Parayla Ustalık Belgesi, Ustalık Belgesi Sorgulama, Ustalık Belgesi Sınav Soruları, Ustalık Belgesi Lise Diplomasına Denk Midir, Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesi gibi konularda bilgi vereceğiz.

Ustalık Belgesi Nasıl Alınır , Nereden Alınır?
Zanaat gerektiren işlerde ve sanayi iş kollarında çalışabilmek ya da işyeri açabilmek için öncelikle kalfalık belgesinin, daha sonra da ustalık belgesinin alınması zorunlu oluyor. Fakat ustalık belgesi almanın pek çok detayı var.
Ustalık belgesi alan kişiler mesleklerine yönelik iş yeri açabilirler. Çırak, kalfa ve usta yetiştirebilirler. Eğer siz de ustalık belgesi almak istiyorsanız ve uzun yıllardır mesleğinizi uyguluyorsanız SGK hizmet dökümü ile bunu belgelendirmeniz gerekir. Aranan hizmet süreleri ise kişinin eğitim durumuna göre değişir. Henüz mesleki tecrübeniz yok ve gereken süreleri çalışarak geçirmedi iseniz de mesleki eğitim merkezleri tarafından açılan eğitimlere katılmanız gerekir.

Ustalık Belgesi Nasıl Alınır?
Ustalık belgesi nasıl alınır sorusunun cevabına baktığımızda mevcut kanunlara göre iki seçenek bulunur. İlki, mesleki eğitim merkezlerince açılan uygulamalı eğitimlere katılmak ve eğitim sürecinden sonra sınava girmektir. İkincisi ise belirli bir süredir bu işi yapıyorsanız SGK hizmet dökümü ile belgelendirip denklik almalıdırlar. Denklik belgesinden sonra önce kalfalık sınavını tamamlamalı, sonra da ustalık sınavına katılmalıdırlar.

Ustalık Belgesi Başvuru Detayları
Ustalık belgesi aldıktan sonra bunu e-devlet sayfanızdan sorgulayabilirsiniz. Yine bu konuda merak ettiğiniz bütün detaylara Artun Belgelendirme firmasının web sitesinden ulaşabilirsiniz. https://www.artunbelgelendirme.com.tr/ustalik-belgesi linkinden girdiğinizde ustalık belgesine dair bütün detayları görebilirsiniz. Cevabını merak ettiğiniz başka sorular varsa da rahatlıkla firma ile iletişime geçerek sorabilirsiniz.

https://www.artunbelgelendirme.com.tr/ustalik-belgesi

ARTUN Belgelendirme Laboratuvar Mühendislik Ve Danışmanlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.
0 216 398 40 20
0 216 398 40 23
0 506 093 40 20

 

tarihinde is_for_you tarafından düzenlendi

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...