Jump to content
Araştır
  • Diğer seçenekler ...
Sonuçları bul ...
Sonuçları bul ...
KO Developers Platformuna Hoşgeldin!
0xDEVE

0xDEVE Kimdir?

Önerilen Mesajlar

Merhabalar adım Can, 24 yaşındayım. İzmir'de yaşıyorum ve bilgisayar programcılığı mezunuyum.

Uzun süredir Knight Online oynuyorum, her KO oyuncusu gibi ben de oyunu kurcalayım bug arayım gibi amaçlarla tersine mühendisliğe ilgi duymaya başladım.

Kısa süreli USKO maceramdan sonra pvp serverlar daha cazip gelmeye başladı. Ne de olsa Pvp serverlarda fixlenmemiş bir dünya bug vardı.

İlk Frienzko zamanlarında dupeyi keşfetmiştim. O sıralar aklım ermiyordu çoğu şeye ama deneme yanılma ile bir çok bug keşfederek ilk dupemi yapmıştım. İnternet cafelerde saati 1 lira idi o zamanlar, Frienzko'da elinde Iron Impact'i olanı direkt exp partylere alıyorlardı ben ise elime geçen ilk Iron Impact'i dupelemiştim. Bir bilgisayara daha ihtiyaç duyuyordunuz bu dupede. Bir masa daha açtırıp aynı hesabın IDsinin sonuna full boşluk koyuyordunuz iki masadan yan charlara girmek şartı ile giriş yapabiliyordunuz. Aynı chara girerseniz dc veriyordu. Mantık basit diyelim ki bankanızda bir gb var bu bir gb iki charın da bankasında duruyor. Bir tanesinden çekip trade ile diğerine aktarıyordunuz ve bankaya atıyordunuz. Önce bankasından gbyi aldığımız chardan sonrasında ise bankasında 2 gb olan chardan çıkış yapıyordunuz. En son 2gb savelendiği için tekrar giriş yaptığınızda iki charın da bankasında ikişer gb oluyordu. Bu şekilde gb, item vs. dupeleyerek internet cafe masrafımı çıkardığım zamanlardı.

Koxp ile 1299 serverlarda tanıştım. Bulduğum sourceları editliyor, bug deniyor ve eğleniyordum. Genelde paylaşımcı bir yapıdayımdır ama o dönemler iş bug, tbl veya koxpa geldiğinde bulduğum şeyleri insanlardan gizlerdim. Çünkü fixletme ihtimalleri vardı. Sağa sola explosive shot atıp, suicide bomb ile int priest ile party öldürdüğüm zamanlar server kurucuları bow satan npcleri moradondan kaldırıyordu. Çünkü explosive shot en ezik bowla bile millete tek atıyordu. Potu sınırsız hale getirip potçuyu da kaldırsalar da sundriesi kaldıramayacakları için serverların içinden geçiryordum ta ki arkadaşlarımdan biri bugı benden öğrenip biraz eğlendikten sonra bugı fixletene kadar.

 

Lafı çok fazla uzattım burada insanlarla bildiklerimi paylaşmak tabiri caizse balık tutmayı öğretmek değil de olta yapmayı öğretmek istiyorum.

Sanırım bir de sosyal medya adresi koymak durumundayız. Facebook

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba, forumumuza hoş geldin. Üyeliğinizin onaylanması için sosyal medya hesabınızı ekleyiniz ve sosyal medya hesabının size ait olduğunu teyit etmek amaçlı KODevelopers Facebook sayfasına üyelik isminizi mesaj atınız.
Ayrıca "Arkadaşlar" bölümünü "herkese" açık bir şekilde ayarlayınız.
Üyeliğiniz bir süre sonra onaylanacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

 

,

Merhaba, forumumuza hoş geldin. Üyeliğinizin onaylanması için sosyal medya hesabınızı ekleyiniz ve sosyal medya hesabının size ait olduğunu teyit etmek amaçlı KODevelopers Facebook sayfasına üyelik isminizi mesaj atınız.
Ayrıca "Arkadaşlar" bölümünü "herkese" açık bir şekilde ayarlayınız.
Üyeliğiniz bir süre sonra onaylanacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

 

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...